The Astronomies kjemper om spilletid på Idyllfestivalen

«THE ASTRONOMIES»: Bandet spiller alternativ punkrock, og består av Amalie Lund på trommer og Magnus Kallar på vokal og gitar.

«THE ASTRONOMIES»: Bandet spiller alternativ punkrock, og består av Amalie Lund på trommer og Magnus Kallar på vokal og gitar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Punkrockbandet The Astronomies, bestående av Amalie Lund på trommer og Magnus Kallar på gitar og vokal, kvalifiserte seg gjennom UKM i Halden, til den såkalte Jypling-finalen i Fredrikstad 7. april.

DEL

I St. Croix-huset i Fredrikstad vil ti artister kjempe om to gjeve premier. 1. Én artist vinner singelkontrakt med Universal og spilletid på Idyllfestivalen. 2. Én annen artist vinner spilletid på Idyllfestivalen. Festivalen avholdes på Stortorvet midt i Fredrikstad sentrum 22/6 og 23/6.

– Det er imponerende hvor mange flinke artister vi har i Østfold. Det blir en knall konsert hvor deltagere fra hele Østfold byr på seg selv, lyder det fra arrangøren.

Er stolte

– Jeg og Magnus (Kallar) er svært stolte over å være blant de ti som skal delta. The Astronomies har hatt flere oppdrag siden det sto om oss i HA UNG, og vi elsker det vi driver med, forteller trommeslager og talsperson for duoen; Amalie Lund.

– Hva tenker dere om de to flotte premiene?

– Det er veldig kult at vi ble valgt ut. Det er spennende at vi får spille om å få spilletid på Idyllfestivalen, og en singelkontrakt med Universal. Vi bryr oss ikke så mye om vi vinner eller ikke fordi det er opplevelsen som teller!

– Hvilken låt skal dere framføre under Jypling-finalen 7. april?

Vi skal spille « - » (den heter bindestrek), og det er den samme som vi spilte på UKM i Brygga Kultursal Halden, svarer Lund.

Amalie Lund og Magnus Kallar spiller også i et annet Halden-band. I Bergartene sammen med Sandra Elise Lexander. Der er det Kallar som sitter bak trommene. Men de gikk ikke videre fra Ungdommenes Kulturmønstring sist helg.

* Les mer om The Astronomies her: – Rockehuset er vårt kjære hjem 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.