Det handler om å gi ut egenkomponerte låter på god gammeldags vinyl. LP-plater, med andre ord.

Finansierer seg selv

Om å satse 100.000 kroner på dette sier haldenseren Omar Østli:

– Dette er hobbyen min. Erfaringen min er at det finansierer seg selv over tid. Også er det veldig moro. Noen kjøper biler og dyre sykler. Jeg tar det rolig på andre måter. Også sørger utgivelsene for spillejobber.

500 eksemplarer

Mandag slipper artisten to album. «Oppover» er trykket opp i 500 vinyl-LP-eksemplarer pluss 100 cd-er. «Oppover» blir også tilgjengelig på strømmetjenester.

Samtidig slipper han «1752 Halden» kun på strømmetjenester.

Atletic Sound

«Oppover» er nyinnspilt i Athletic Sound i Halden. Medvirkende er Tor Hauge (trommer), Lars Ivar Borg (bass), Gøran Grini (piano og munnspill), Hege Brynildsen (kor) og Omar Østli (gitar, munnspill og sang).

Albumet er innspilt live i studioet, med noen pålegg i etterkant. Dag Erik Johansen har tatt opp musikken, mens Kai Andersen har mikset den. Albumet er produsert av Kai og Omar i fellesskap.

En fortsettelse

Albumet «1752 Halden» er en fortsettelse av 1750 Halden fra 2011 og er kun tilgjengelig på strømmetjenester. Dette albumet består av låter som ble innspilt mellom 2011 til 2013.

Dermed har artisten Omar Østli fem utgivelser på samvittigheten: Ingens mann (2007), 1750 Halden (2011), Hvite netter (2015), 1752 Halden (2016) og Oppover (2016).

Han håper å komme ut med en ny plate over nyttår.

Se video og hør «Oppover» her:

 

– Kjempemoro

– Dette har vært kjempemoro. Det er første gangen jeg gir ut en LP-plate. Det er utrolig moro å ha en egen LP. Det har jeg drømt om siden jeg var liten gutt og fikk min første LP: "Burning Love" med Elvis Presley i 1976. Jeg har drømt om egen LP i 40 år, sier Omar Østli.

– Har gått på skinner

Om arbeidet med den siste plateutgivelsen sier han: – Innspillingen og alt har fungert veldig bra. Noen ganger kan det gå litt tungt, men denne gangen har det gått på skinner hele veien.

– Hva handler «Oppover» om?

– Det handler om å prøve å gjøre ting bedre for seg selv. Det å se litt fram og oppover. Det går an å ha det litt all right.

– Har du det all right?

– Ja, jeg har det kjempebra. Egentlig har jeg hatt det bra hele tiden, svarer han og forteller at tekstene er hentet fra egne erfaringer og observasjoner opp gjennom årene.

At han til daglig er journalist, ser han på som en fordel og et privilegium: – En utrolig bra kombinasjon, sier Østli.

Folk som ikke tar hensyn

– Inspirasjonskilden din?

– Tida vi lever i. Det oppleves som det finnes breiale folk. Folk som breier seg, tar stor plass og viser lite hensyn. Jeg synes man skal oppføre seg bra i den tida vi har her på jorda, svarer Omar Østli.

Han er veldig spent på hvordan publikum vil ta imot de to nye utgivelsene som kommer mandag.