41 lag har deltatt i sommerquizen i Sponvika

QUIZ-VINNERE: Ann-Kristin Omstad (i stol) fronter Hansemakerkilen mens Roald Stene (t.h.) gjør tilsvarende for Strolling Stones.

QUIZ-VINNERE: Ann-Kristin Omstad (i stol) fronter Hansemakerkilen mens Roald Stene (t.h.) gjør tilsvarende for Strolling Stones.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er storveies med så utrolig mange lag, oppsummerer quizmaster Thorkil H. Lindskog, etter at han har utropt Hansemakerkilen som sammenlagt vinner for 2017.

DEL

– Vi vant også for to år siden. Det som er så fint og gøy, er at man kan danne både små og store lag. På vårt lag har vi vært mellom fire og åtte.

Det sier Hansemakerkilens leder Ann Kristin Omstad fra Rygge med familiehytte i nettopp Hansemakerkilen på Grimsøya. Familie, venner og naboer har inngått i laget.

Sponvika-slekt

På plassene bak årets vinnerlaget kom Strolling Stones og Quiztrynene på delt andreplass med Nederlaget hakk i hæl.

– Vi heter Strolling Stones fordi vi er et familielag. Vi heter jo Stene. Slekta er opprinnelig fra Sponvika, sier hytteeier og quiz-entusiast Roald Stene om laget som sist torsdag vant for første gang i løpet av de fem quiz-kveldene i juli.

– SommerQuiz som også inkluderer BarneQuiz, skal være uformelt og sosialt kombinert med latter, spenning og litt alvor, sier Lindskog som lager alle spørsmålene.

Nå er den sjuende sommeren unnagjort.

Forbereder ny sesong

Sist torsdag var det emner som blant annet tegneserier, taco, mais, Dressmann, Sverige og «Neste sommer» med deLillos.

– Nå går vi for en åttende quiz-sommer. Det er jo fullt hver gang, sier en fornøyd Haakon Selmer-Olsen ved Sponvika Vertshus.

Ingen har oversikt over antall deltakere for i år, bortsett fra at det har vært mange.

Quizinteresserte kan allerede nå begynne å mobilisere for neste år. Da går sesongens første SommerQuiz av stabelen tirsdag 3. juli 2018.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken