Skal skape 90-tallsfest på Dickens

Haldenser Rune Ødegaard (t.v.) får med seg selveste "P3-Howard" til Dickens lørdag 21. oktober.

Haldenser Rune Ødegaard (t.v.) får med seg selveste "P3-Howard" til Dickens lørdag 21. oktober. Foto:

Rune Ødegaard fra Halden er en meget ettertraktet Dj både innenlands og utenlands, men for haldenserne er han ikke så kjent. Nå tar han med seg selveste "P3-Howard" til byen.

DEL

Den 41 år gamle politisønnen Rune Ødegaard jobber til daglig fulltid på Mekanisk Service i Halden. Der stortrives han, men det han brenner aller mest for, er å skape feststemning som Dj i mange ulike byer.

Ayia Napa og Kos

Det er to av de eksklusive stedene "Norges mest seriøse Dj" har blitt hyret inn til. For det er det han blir kalt rundt i landet.

– Hvilke andre steder har du spilt, og hvor spiller du ofte, Ødegaard?

– Jeg må påpeke at Ayia Napa og Kos ikke akkurat er steder det er vanlig for meg å spille på, men jeg har vært på mange jobboppdrag i Sverige og Danmark. I Norge spiller jeg mest i Sandefjord, Oslo og på Jessheim, men også en del i Fredrikstad. Jeg fikk datteren Helene for litt over tre år siden, så vil gjerne komme hjem til henne så fort som mulig etter spillejobbene, forteller han.

Rune beskrives av venner som en beskjeden kar, en som alltid har en humørfylt kommentar på lur, og en som gjør lite ut av seg i sosiale medier. Han trenger ikke det for å få mange spillejobber som Dj. På utesteder i Sandefjord er han svært populær, og må også takke nei mange ganger.

En kulturell lørdag

Lørdag 21. oktober skjer det veldig mye på den kulturelle fronten i Halden. Kvitebjørn Produksjoner med Sanne Kvitnes som produsent, har satt opp "Si at du behøver meg"; en hyllest til Melissa Horn. Med to forestillinger i Black Box den kvelden (premiere dagen før). Dag Finn og Sha-Boom tar med seg kjente venner til Brygga Kultursal Halden.

– Dermed håper vi de som vil oppleve 90-tallsmusikken igjen, kjenner sin besøkelsestid denne lørdagen, og trekker mot Dickens etter disse forestillingene. Vi er der fra 21.00, men begynner å spille klokka 22.00, og holder på til minst klokka 02.30, smiler Ødegaard.

Hans kompanjong Håvard Sylte Sr. skyter inn:

– Alle er hjertelig velkommen til 90´s-fest og 90´s-nachspiel. Vi spiller helt til noen trekker ut strømpluggen!

Gigant på 90-tallet

Dj Ødegaards beste venn er ikke en hvem som helst. I radiomiljøet ble han regnet som en gigant på 90-tallet. I NRK P3 fra 1993-2000. Med daglige velkjente utbrudd som: "Baaa-la-laaaaika".

– Du oppnådde en enorm popularitet på 90-tallet. Hvordan er lysten til å jobbe med musikk i dag?

– Den er enorm! Jeg reiser rundt i landet nå og gjør 90-tallsshow med Rune, og det som opptar tiden min veldig nå er min egen radiokanal, som jeg startet opp med i høst. Jeg fronter det som: Én mann, én kanal, 24 timer i døgnet. Mer om den finner man på www.djhoward.no, eller via app-er på iOS eller Android. Det er krevende, men kjempemoro, forklarer han.

Digger Halden

– Hvordan er ditt forhold til Halden?

– Jeg digger Halden, og har faktisk sett på hus i byen i det siste. Det er bra folk der. Et koselig sted, og en fordel at det ligger nære Sverige siden vi har gård i Bengtsfors. Der koser vi oss maks! Så jo, jeg har vært mye i Halden, og mye på restauranten Butt´s med Rune, ler "P3-Howard".

Velkjente hits

– Det virker som om 90-tallet er "in" nå. At det er det svært mange vil høre på når vi spiller i brylluper, på fester og på utesteder, sier Ødegaard.

– Kan du nevne noen hits som vil bli spilt kommende lørdag?

– Mr. President med "Coco Jambo". Haddaway med "What is Love?". Dr. Alban med "Sing Hallelujah". Los Del Rio med "La Macarena". Faithless med "Insomnia". Aqua med "Barbie Girl".

Bruker kun originale cd-er

Håvard Sylte Sr. legger til:

– I tillegg til store hits spiller vi også låter folk har glemt. Ingenting slår når folk reagerer med: "Ååhh, den ja!". Den herlige følelsen når du står på dansegulvet med vennegjengen. Folk kan tekstene, og mye av musikken er "super-dansbar".

– Det går rykter om din enorme musikksamling, Sylte. Hva kan du si om den?

– Jo, jeg har mye. Jeg har de originale cd-ene til alle 90´s-låtene. Mange er misunnelige på samlingen, he he. Alt for mange har "ryddet" i platesamlingen sin etter at musikk ble digitalisert, svarer han.

Telenor Arena i april

På Dickens denne kvelden kan man også vinne flotte konsertbilletter.

– Det koster 100 kroner å komme inn. Alle vil i inngangen få utdelt et lodd, og vi vil i løpet av kvelden og natta i premie dele ut konsertbilletter til Telenor Arena i april neste år. Da skal det arrangeres "We Love the 90´s" der med fantastiske artister man kan få oppleve live, sier en optimistisk Rune Ødegaard.

Haldenseren håper på høy allsangfaktor i sin hjemby 21. oktober, og garanterer partystemning med Dj Howard bak mikrofonen.

 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags