22. mars åpner ODEON i Oslo, Norges største kinosenter, med blant annet 14 kinosaler og et 450 kvadratmeter stort kioskområde.

Og sjefen for kinonyheten er haldenser Linda Stenersen. Hun begynte i jobben i oktober i fjor etter å ha danket ut 54 andre søkerer til stillingen.

Og den ferske kinosjefen har allerede rukket å gjøre seg bemerket, til tross for at senteret åpner først neste uke.

Kinobransjen rangerer hvert år de 50 mest ledende kvinnene i kinoverdenen, og for 2018 står Stenersen på lista «One to watch», en slags utfordrerliste til topp 50.

– Lista presenterer de 50 kvinnene som kinobranskjen mener har et stort potesial til å bemerke seg i bransjen, skriver Margaret Kwarteng.

 

– Positivt nervøs for nye oppgaver

Celluloid Junkie omtaler seg selv som et ledende nettsted for global film og kinoindustri.

Dette står i omtalen av Stenersen i 2018-utgaven av lista «Ones to watch»:

– Linda Stenersen beat 54 other candidates to the job of running Scandinavia’s most anticipated new multiplex. Having previously worked in retail (shoes and fashion) she says she has «positive nervousness» about her new job, with the opening set for 22 March.

 

– Vi skal serve og skape gode opplevelser

Stenersen har i 16 av sine 17 yrkesaktive år hatt lederstillinger. Grunnutdannelsen har hun fra Halden videregående skole hvor hun gikk apotekteknikerlinja.

– Jeg er en engasjert leder som er opptatt av god drift, høy trivsel og godt sevicenivå. Vi skal serve mange mennesker og skape gode opplevelser for dem som kommer til oss. I tillegg til kompetanse er jeg opptatt av at man skal trives på jobb. Da gjør man arbeidsoppgavene sine på en bedre måte, uttalte haldenseren til HA da det ble kjent at hun fikk jobben som kinosjef i Oslo.

ODEON er SF Kinos første kino i Oslo.

FAKTA: ODEON - SF Kinos første kino i Oslo

  • Norges største kinosenter
  • Landets eneste IMAX
  • Verdens eneste med laserprojeksjon
  • Dolby Atmos - lydsystem
  • 14 kinosaler
  • Flere saler med VIP-seter
  • 10 meter lang bar
  • 450kvm kioskområde

Kilde: Kulturmeglerne