– Bli med på kultursommerskole

Artikkelen er over 3 år gammel

Kultursommerskolen skal utvide med en uke til i august, og det er flere ledige plasser.

DEL

– Vi har skapt et aktivitetstilbud for barn i ferien hvor det bare er lek og moro, forteller Dina Billington.

Tredje året på rad arrangerer Ove og Dina Billington sammen med Sara Stang Møller og Sverre Magnus Heidenberg kultursommerskole i det gamle kulturkvartalet i Halden.

– Her kan unge haldensere boltre seg i musikk, dans, teater og kunst store deler av sommerferien, forteller Dina Billiongton.

INSTRUKTØRENE: Her er instruktørene på årets kultursommerskole. Fra venstre: Ove Billington, Dina Billington, Sara Stang Møller og Sverre Magnus Heidenberg.

INSTRUKTØRENE: Her er instruktørene på årets kultursommerskole. Fra venstre: Ove Billington, Dina Billington, Sara Stang Møller og Sverre Magnus Heidenberg. Foto:

Musikk, teater og kust

Sammen med ektemannen Ove, har de fått låne Kulturskolen i sommer og samarbeider om å undervise musikk, teater og kunst.

– På fem dager får barna mulighet til å lære om skuespill, figur- og dukketeater, samspill og sangteknikk. Sammen med barna skal vi lage en forestilling som byr på sang, instrumenter, skuespill og dukketeater, samt holde vernissage og kunstutstilling, sier Billington.

Hun forteller at de skal blant annet lage håndduker, masker, presse blomster og masse annet gøy.

– Det er jo bare lek og moro. Det er ikke mye stillesitting eller tavleundervisning, faktisk ikke i det hele tatt, ler Billington.

– Vi er opptatte av at alle skal føle mestring og ha det gøy!

Billington kan informere om at kultursommerskolen er for både nybegynnere og viderekommende.

Og ved siden av læringen legges det inn sosiale, gøyale og annerledes aktiviteter i løpet av uken.

– Vi lever og gløder for å lære barn ferdigheter innenfor områdene kunst, musikk, dans og drama på en levende og morsom måte. Vi er opptatte av at alle skal føle mestring og ha det gøy!

FULLSATT SAL: Etter å ha jobbet med sang, teater, kunst og dans er det stas å vise frem det de har lært for en fullsatt sal. På bildet: Julie Ellingsen, Justine Solberg-Eriksen, Frida Valseth, Hallvard Blok, Synnøve Gilstedt Hundven, Martine Henriksen Lervik, Aurora Eide Ulseth, Linnéa Eide Ulseth, Mathilde Fossaas, Tuva Fossaas, Marte Bjørnstad Eriksen, Julie Lie, Mia Grimstad, Synne Halstvedt, Hermine Møller Nakken, Kajsa Marberg, Felippa K. Finsrud, Sofia Gimle Skogh, Iselin Thein Haugen, Jenny Mathilde Glomsrød.

FULLSATT SAL: Etter å ha jobbet med sang, teater, kunst og dans er det stas å vise frem det de har lært for en fullsatt sal. På bildet: Julie Ellingsen, Justine Solberg-Eriksen, Frida Valseth, Hallvard Blok, Synnøve Gilstedt Hundven, Martine Henriksen Lervik, Aurora Eide Ulseth, Linnéa Eide Ulseth, Mathilde Fossaas, Tuva Fossaas, Marte Bjørnstad Eriksen, Julie Lie, Mia Grimstad, Synne Halstvedt, Hermine Møller Nakken, Kajsa Marberg, Felippa K. Finsrud, Sofia Gimle Skogh, Iselin Thein Haugen, Jenny Mathilde Glomsrød. Foto:

 

– Ungene koser seg veldig

Initiativtakerne forteller at skolen vil legge til rette for at barna i Halden skal drive med kultur, men har et ønske om at de kan bli et kommunalt tilbud.

– Vi har bevisst lagt skolen på utsiden av fellesferien, så foreldre kan ha barna på kulturskolen mens de jobber. Vi ønsker på sikt at skolen skal bli et kommunalt tilbud.

Hittils har kultursommerskolen blitt sponset av Sparebankstiftelsen og flere matkjeder for å overleve.

– Man må være litt ildsjel i disse tider. Det er utrolig givende å jobbe med barn, og kulturskolen kan bidra til å gi grobunn for barna senere, sier Billington.

– Ungene koser seg veldig, og mange kommer tilbake neste år, sier hun.

Utvider med en uke

– Heldigvis har vi fått med oss Sara og Sverre, som er spesialister på dans, og de utfyller hverandre veldig bra. Det gjør at vi kan utvide kulturtilbudene, forteller Billington.

Så langt har sommerkulturskolen hatt totalt 60 barn påmeldte, men de hadde hatt plass til flere. Nå har kultursommerskolen utvidet med en tredje uke i august, og Billington forteller at det fortsatt er ledige plasser på begge gruppene.

– Vi tilbyr to kurs. Det ene i kunst og musikkteater på Kulturskolen, og det andre med dans i forskjellige stilarter på Black Box. Begge kursene varer fra 09.30 til 1400 mandag til fredag, og er rettet mot aldersgruppen 7-15 år, sier Billington.

Påmelding gjøres på kultursommerskolens hjemmesider.

MASKER: En av aktivitetene på kultursommerskolen er å lage masker.

MASKER: En av aktivitetene på kultursommerskolen er å lage masker. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags