– Jeg har ikke stått med storbandet i ryggen siden 2008, men nå er jeg virkelig tilbake på hjemmebane, forteller Brandth til HA den årlige julekonserten skal gå av stabelen.

– Får et ekstra push i ryggen

Han legger ikke skjul på sin begeistring for storbandet som hvert år bidrar til julestemning med sin årlige konsert. For Brandth gir det også en trygghet å ha bandet i ryggen.

– Man får liksom et ekstra push i ryggen av dem, og det gjør at jeg føler at jeg kan være enda mer avslappet og «cool» på scenen, sier han.

Søndag kveld fikk et godt befolket Brygga kultursal høre en rekke kjente julesanger med en smak av jazz.

– Det som er så kult med jazz er at ingenting er satt, og det kan høres forskjellig ut hele tiden. Vi spiller for eksempel «Last Christmas» i storbandsversjon, som låter utrolig kult.

Mange kjente julesanger

I tillegg til nevnte «Last Christmas» fikk publikum også et gjensyn med kjente og kjære julesanger som «Jingle Bells», «White Christmas» og «I'll be home for Christmas», og med et storband under stødig ledelse av Bjørn Ingvaldsen med nevnte Brandth og Margrete Gaulin Simensen som vokalister ble det god julestemning i salen.

– Dette er en fantastisk tradisjon, og det er hyggelig å komme tilbake å se det kjente fjes fra sist gang jeg var med her. Det er et trofast publikum som kommer år etter år, sier Brandth.