Halden skal være lovet å få en svært synlig plassering. Halden kommune har tatt et initiativ og bidrar med penger, mens aktører fra bransjen selv som skal bemanne standen.

– Dette tror jeg blir veldig bra for Halden. Vi er lovet god synlighet. Vi har fått med meget bra folk på laget, og så har vi jo Norges beste produkt å selge, sier kultursjef Stein Wilhelmsen til Halden kommunes egne nettsider.
 

Fra festningen til Siste Reis

Magne Rekstad, som er engasjert i blant annet Tons of Rock, Fredriksten kro og Fredriksten hotell, har ifølge kommunens nettside påtatt seg hovedansvaret for å organisere og bemanne standen under Bylarm. Rekstad vil også samarbeide med flere andre dyktige haldensere.

– På Fredriksten festning har vi en kulturarena som den ene verdensstjernen etter den andre skryter av. Det er jo fyrtårnet i Østfold innen kultur, men vi skal også profilere dugnadsånden, Brygga kultursal, Bryggerhuset, Siste Reis og flere av de mindre scenene i byen, sier han til kommunens nettsider.

Ønsker satsingen velkommen

Kommunens ledelse ønsker satsingen velkommen.

– Konserter, festivaler og andre arrangementer er blitt en viktig næring i Halden. Dette er Halden blitt gode på, men vi har plass til enda flere arrangementer. For å støtte opp om dette arbeidet har Halden kommune nå tatt et initiativ til å vise fram arrangørbyen Halden for viktige beslutningstakere som møtes under Bylarm, sier Jens-Petter Berget som er leder for samfunnsavdelingen i Halden kommune.

Cashmere Cat kommer

Grammy-nominerte Cashmere Cat fra Halden skal opptre på Bylarm i slutten av mars.

  • Bylarm-festivalen:
  • Musikkfestival og konferanse som holder hus i Oslo.
  • Består av både konserter og seminarer.
  • Om lag 100 band og artister spiller i løpet av fire dager. Det er musikk fra 16 scener.
  • Rundt Kulturkirken Jakob settes det opp flere telt og en stor festivalproduksjon med kapasitet på over 2000 bransjefolk. Dette blir hjertet av by:Larmfestivalen 2017.