Holder konsert for å skaffe brannbil, ambulanse og datamaskiner til Romania

HAR BLITT GODE VENNER: Artisten Åge Sten Nilsen (t.v.) og leder for H2H; Tom Andreassen gleder seg til den tre timer lange konserten den frivillige organisasjonen skal arrangere på Kongens Brygge onsdag kveld.

HAR BLITT GODE VENNER: Artisten Åge Sten Nilsen (t.v.) og leder for H2H; Tom Andreassen gleder seg til den tre timer lange konserten den frivillige organisasjonen skal arrangere på Kongens Brygge onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere frontfigur i Wig Wam, Åge Sten Nilsen, er en av artistene som står på scenen for Hand 2 Hand på Kongens Brygge onsdag kveld. Alle inntekter går uavkortet til prosjektet «Utdanning - Helse - Sikkerhet».

DEL

Teleorman er et fylke i Romania. Det ligger i regionen Valakia. Administrasjonssenteret er i byen Alexandria. Fylket hadde 380 123 innbyggere ved folketellingen i 2011. I Teleorman finner man tettstedet Voratoppele De Sus, hvor Tom og hans Hand 2 Hand gjør sitt ypperste for å forsørge en ekstremt fattig familie, som har opplevd mye vondt.

– Ja, denne familien har vi hjulpet i fem-seks år nå. FN har rangert stedet som et av Europas fattigste områder. Det er også tragisk å vite at brannbilen der ikke har startet på sju år, og at politistasjonen har manglet en datamaskin som har fungert, forteller lederen for H2H.

Åge er ambassadør

Tistedølen Tom Andreassen fikk offisielt med seg artist og vokalist Åge Sten Nilsen på H2H-laget 11. februar i år. Da opptrådte han på Bryggerhuset for organisasjonen. Onsdag kveld blir det Kongens Brygge.

– Kongens Brygge tok selv initiativet overfor oss. De lurte på om vi ville arrangere en konsert der. Det skulle ikke koste oss noe, så jeg vil virkelig si Halden er en by som bryr seg. Åge Sten Nilsen (kjent fra Wig Wam red.anm.) er jo trekkplasteret, men i tillegg skal Malin Möller opptre, og det samme skal Magnus Granholt, som har med seg JP.

Han legger til:

– Espen Jamne van Groningen (lyd) og Johan Øberg (lys) stiller opp gratis for oss.

– Er du redd det vil krasje for mye med allsangen?

– Konserten vår vil vare helt fram til cirka 23.00, så de som kommer fra festningen kan dra rett ned til Kongens Brygge og få med seg det aller meste fra vår konsert, svarer H2H-sjefen.

Han legger til at Sten Nilsen blir med ham og Marius Nilsen ned til Romania siste uka i august, så han er svært imponert over artistens engasjement og omsorg. Der skal det avholdes to kommersielle konserter og to konserter på barnehjem.

25 bærbare PC-er

IT-avdelingen på Halden videregående skole har klargjort 25 bærbare PC-er, og lagt inn de rette operativsystemer på laptopene. Maskinene er sponset fra et firma i Sarpsborg. Fra Halden vgs. vil fem elever og to lærere reise nedover med disse til Romania, for å hjelpe de fattige og trengende med å komme i gang.

– Etter hvert håper vi også å kunne skaffe en språklærer til dette området. Kan man IT og engelsk så er det mulig å oppnå mye, mener Tom.

KONTAKT: – Dette bildet av Tom og barnet, og den kontakten det formidler er H2H i et nøtteskall for meg, sa filmskaper Kristine Flyvholm etter samarbeidet med organisasjonen i 2016.

KONTAKT: – Dette bildet av Tom og barnet, og den kontakten det formidler er H2H i et nøtteskall for meg, sa filmskaper Kristine Flyvholm etter samarbeidet med organisasjonen i 2016. Foto:

Sunn utvikling

– Hvordan er utviklingen i organisasjonen nå, Andreassen?

– Jeg synes det går sakte, men sikkert framover. Jeg ser en sunn utvikling, og vi gjør ting skikkelig. Folk kan komme bort til meg og si; om dere gjør sånn og sånn, så kunne dere tjent mer penger raskere, men jeg har tro på måten vi gjør det på nå, svarer han. Og kommer med en setning til ettertanke:

– Selv om vi ikke er så store i kroner og øre, er vi store i holdninger!

Trenger 200.000,-

Tom opplyser videre om at de har fått til en fantastisk avtale med saft- og syltetøygiganten Lerum. Hand 2 Hand får leie en semitrailer for den symbolske summen 1 krone per dag. Med den frakter de klær, utstyr og gaver ned til Romania, og neste tur går om fire uker.

– Når det så gjelder den viktige oppgaven med å få skaffe både brannbil og ambulanse, så har vi fått et tilbud på to slike kjøretøy fra Jessheim, for totalt 200.000 kroner. Nå har vi samlet inn 50.000 kroner til dette, så vi er godt i gang, men mye gjenstår.

– Nå framover kommer jeg til å ha møter med næringslivet og de skal få gode tilbud om å promotere seg selv, samt at jeg vil sende ut søknader. Konsertinntektene håper vi selvsagt også skal bli bra, forklarer ildsjel Tom Andreassen. 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken