Ny festival til Halden

DJ: JLE (Jesus Loves Electro) skal opptre 11. februar

DJ: JLE (Jesus Loves Electro) skal opptre 11. februar Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En egen festival for byens ungdommer arrangeres i Porsneshallen. – Vi har lenge drømt om å etablere en årlig ungdomsfestival.

DEL

Lørdag 11. februar dras en ny ungdomsfestival i gang i Halden. Det er ungdomsledere og ungdommer fra en rekke av Tistedal og Haldens menigheter, som står bak for arrangementet som skal hete iHeart Festival, som da for første gang ser dagens lys i Porsneshallen.

En drøm ble virkelig

En drøm om ungdomsfestival har blitt virkelig, og festivalens hovedleder, Thomas Vedvik, forteller at drømmen har vart i tre-fire år, før det endelig ble tid for å begynne å trekke i trådene.

– Vi har lykkes med å samle de fleste ungdomsklubbene fra kirker og menigheter både i Halden og Tistedal, og er veldig godt fornøyd med det. Vi har også invitert andre klubber til å delta, hvor de da også får reklamere for sin egen klubb under festivalen, forteller Vedvik.

– Vi har hjerte for Haldens ungdommer, og vi ønsker å løfte opp det som er positivt. Samtidig som vi ber inn artister fra andre steder i landet, vil vi også trekke fram lokale ungdommer. I år deltar blant annet ungdomsbandet, Aarbuk fra Halden, legger han til.

Står sammen for byens ungdommer

Navnet bak festivalen, iHeart, legger vekt på det sentrale ved festivalen.

– Nemlig det å ha hjerteforhold både til seg selv og andre. Det handler om å ta vare på seg selv og elske seg selv og andre. Det passer veldig bra til oss, da kjærligheten er en sentral del av det vi står og arbeider for, forteller Vedvik.

iHeart: 11. februar arrangeres ungdomsfestival for byens ungdommer.

iHeart: 11. februar arrangeres ungdomsfestival for byens ungdommer. Foto:

Festivalen skal ha forskjellige aktiviteter, og lederne har et langsiktig mål med festivalen.

– Ungdommene vil blant annet ha mulighet til å prøve funballz, nerfgun, fjellklatring, i tillegg til aktiviteter som rodeookse, gladiator og bungé run.

Kvelden skal avsluttes med konsert, og Vedvik legger ikke skjul på at de ønsker flere internasjonale artister.

– Vi håper selvfølgelig på å kunne be inn flere nasjonale og internasjonale artister etter hvert, men det spørs på økonomien. Vi ønsker en best mulig ungdomsfestival, så vi må holde det rimelig så flere ungdommer tar seg råd til festivalen. Kvelden avsluttes med en times konsert med DJ-gruppen, JLE, som nok gjør sitt for å skape et diskopreg på kvelden. Disse har blant annet opptrådt for 11.000 mennesker under ett enkelt show, forteller han.

Gir alt for festivalen

Bak arrangementet står ungdommer fra INPUT (Salen), LOFTET (Elim, Tistedal), Youth Alive (Amazine Grace), Bapteens (Tabernakelet, Halden), Young&Free (OKS Haldenkirken), Den norske kirke, Frikirken og KRIK Halden. Det tar tid å etablere festival, og Vedvik forteller at det har gått mye tid og penger for å lede festivalen.

– Det er klart det tar tid å sette i gang en slik festival- og spesielt det første året er det mer arbeidskrevende enn eller, nettopp fordi det er mye som skal gå opp for første gangen. Kontakter skal etableres, søknader skal skrives og materialer skal på plass. Jeg har ofret en måned uten betalt jobb for å lede denne festivalen, noe jeg ser på som en god invistering. Dette handler om et hjerteforhold til byens ungdommer enn økonomiske verdier, forteller han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags