Nytt i år er at det bygges et helt nytt publikumsamfi som gjør det mulig å ta inn enda flere publikummere hver forestilling.

– Produksjonen skal profesjonaliseres i alle ledd, og til det trengs flere hender, forteller prosjektleder Marita Rognøy i en pressemelding.

Fra frillig til frivilligsjef

Bente Saksgård kom inn som frivillig i fjor, og har i år fått tittelen frivillighetsansvarlig.

– Dette er en kjempespennende ting å få være med på for alle som liker teater, store oppsetninger, har lyst til å jobbe med noe i samme gate i framtiden eller rett og slett bare har lyst til å hjelpe til, sier hun.

– Hva er dere på jakt etter i år?

– Vi trenger sufflører, påkledersker, scenearbeidere, vakter, selgere, arrangører av VIP-arrangementene, og mye mer forteller hun.

Bildeserie

BILDER: Disse var på Den Hvite Dame

 

Innholdsrike uker

Saksgård sier til HA at hun håper mange griper sjansen til å være med på en morsom og helt unik opplevelse.

– Selv hadde jeg mitt første møte med crew, produksjon og aktører i 2016, og det ga absolutt mersmak. De to ukene jeg var med da, forsvant som en røk, og i ettertid kjentes det ut som om jeg hadde opplevd så mye at det kunne like gjerne vært to måneder.

Hun sier videre at produksjonen trenger alle slags frivillige.

Les også Terningkast 6

Gjenferdet som bør bli en gjenganger

 

– Scenearbeiderne er en viktig brikke i stykket da de sørger for at skuespillerne kommer ut og inn av scenen på riktig tidspunkt. Du er midt oppe i forestillingen hele veien. Vi trenger også noen som kan hjelpe til med hår, kostymer og sminke, i tillegg til håndverkere, vakter og mye mer, forteller Saksgård til HA.

– Vi må kunne stole på deg

I pressemeldingen blir det lagt vekt på at man ikke trenger noen spesielle egenskaper for å være med som frivillig.

– Nei, men du bør være punktlig, vi må kunne stole hundre prosent på at du kommer som du har lovet. At du er hyggelig og omgjengelig å samarbeide med, er også en god egenskap, smiler Saksgård.

– Hvordan skal de komme i kontakt med dere om de ønsker å være med?

– Det beste er å sende oss en melding på vår Facebook-side, avslutter hun.

Den hvite dame er en musikal som settes opp på Fredriksten festning. I år spilles den fra 3. til 13. august.