Gå til sidens hovedinnhold

Verdensstjerne støtter skolen sin

Artikkelen er over 5 år gammel

Verdensstjerna Cashmere Cat uttaler seg aldri til pressen. Bortsett fra når musikk og dramalinja i Halden er truet. Da tar han bladet fra munnen.

Artisten Cashmere Cat som er fra Halden og heter Magnus Høiberg, var elev ved musikk, dans og drama ved Halden videregående skole midt på 2000-tallet. I dag er han musikkprodusent og artist med hele verden som sitt arbeidssted.

Gir ikke intervjuer

Magnus Høiberg er bare i år kreditert som komponist og produsent på to av sangene på Kayne Wests ferske album. Også på Britney Spears seneste singel har han bidratt som låtskriver og produsent.

Siden sommeren 2013 har Høiberg bodd på Manhattan, der han arbeider med egne og andres musikkproduksjoner, sammen med Benny Blanco, LidoLido og artister som Ariana Grande, Maroon 5, Jeremih og Wiz Khalifa. Han er også aktiv som liveartist på festivaler og klubber i USA, Australia og Europa. Cashmere Cat vant prisen som «Årets nykommer» under NRK P3 Gull utdelingen i Oslo i november 2013. EP-en Wedding Bells ble utgitt i 2014

Artisten gir sjelden eller aldri intervjuer, verken til lokalavisa i Halden eller til andre.

– Betød utrolig mye

Men – når musikk og dramalinja ved Halden videregående skole står i fare, bryter Cashmere Cat tausheten. Her er hva han skriver i en melding til HA:

 

«Som en liten katt med en stor drøm om å lage og fremføre musikk, betød det utrolig mye å bruke en stor del av tiden på videregående skole til å tenke på og jobbe med musikk. Jeg fikk gå i klasse med mange andre spirende musikkfrø som jeg fikk spille sammen med og hente inspirasjon fra. Jeg vet ikke helt hvor jeg ville vært uten det jeg lærte på de tre åra på musikklinja. Jeg har levd av musikken siden videregående, og bor og jobber nå på Manhattan i New York.»

Over hele verden

Selv om mange av skolens elever opp igjennom årene har gjort seg bemerket i kulturlivet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, er Cashmere Cat den av skolens tidligere elever som i dag er mest populær i sin sjanger. Han har konserter i USA, Europa og Australia for fulle hus.

Og han glemmer altså ikke skolen i Halden som ga ham muligheten til å utvikle seg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.