Ari Behn ville egentlig ikke selge «Prinsessebildet», men kunne ikke si nei til dette budet

MALER LIVET SITT: Ulike følelser og stemninger blir å se i utstillingen «Møtested» der Ari Behn stiller ut sammen med Per Heimly, Mikael Persbrandt og Per Heimly.

MALER LIVET SITT: Ulike følelser og stemninger blir å se i utstillingen «Møtested» der Ari Behn stiller ut sammen med Per Heimly, Mikael Persbrandt og Per Heimly. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det mest omtalte verket Ari Behn stilte ut i Tønsberg nylig ble solgt til en samler for 200.000 kroner. Det skriver Tønsbergs Blad.

DEL

(Moss Avis) Verket «100 strokes before I go» er også omtalt som «Prinsessebildet» og viser en skikkelse som sitter ved siden av en kvinne med ballkjole og tiara på hodet. Bildet ble malt i 2016, før det ble kjent at Behn og prinsesse Märtha Louise skulle skilles.

Bildet var ikke priset på utstillingen, og det var et verk Behn i utgangspunktet ikke ville selge.

– Ikke lett å slippe

– Det er et bilde som betyr mye for meg og som jeg har hatt med meg lenge. Men det handler om å gå videre og kvitte seg med bilder også, sier Behn til Tønsbergs Blad.

– Jeg maler livet mitt, og dette er et bilde som står meg nær. Det er et av de viktigste bildene jeg har malt. Det er mange som har dratt i det, og det var ikke lett å slippe.

Han hinter om at motivet kan dukke opp i senere bilder.

– Det er enkelte motiver som ikke helt slipper. Munch malte «Skrik» fire ganger, sier han.

– Hva handler bildet om?

Foto:

– Helt konkret betyr tittelen «100 strokes before I go» å gre håret 100 ganger før man legger seg. Det er like mye et selvportrett. Det handler om å være en del av offentligheten og spille en rolle. Å passe inn i en form på godt og vondt og hva det koster og medfører. Man kan fylle det med innhold på ulike måter, sier Behn.

Rekordpris

Bildet ble vist på utstillingen «Møtested», som inneholdt verk av Tor Rafael Raael, Mikael Persbrandt og Per Heimly i tillegg til Behn. Utstillingen i Øvre Langgate var et samarbeid mellom Ulving kunsthandel og Galleri KS.

Verket var ikke priset på utstillingen, men det var flere som var interessert i å kjøpe det, og salget kom i stand etter forhandlinger. Prisen på 200.000 kroner er rekord for Behns arbeider.

De fire kunstnerne har stilt ut sammen flere steder i landet. 10. juni åpner en utstilling på Bærums Verk, og senere skal de stille ut i Horten og på Vestlandet.

Les også: Knallsalg for Ari Behn i Son ( MA+)

– Det har gått forbløffende bra alle steder. Det er jeg takknemlig for, sier Behn.

Foto:

Solgte også bilde for 100.000

Gallerist Kjell Strand i Galleri KS sier utstillingen, som nå er tatt ned, var godt besøkt.

– Både Behn, Tor Rafael Raael, Mikael Persbrandt og Per Heimly har solgt godt. I tillegg til «100 strokes before I go» ble også Behns andre store verk, «Himmelen over Bloksberg», solgt for 100.000 kroner.

– «100 strokes before I go» har fått en litt ikonisk karakter, så det var ikke overraskende at det var interesse for å kjøpe det, sier Strand.

Les også:  Populært manneBehn på kvinnenes nettverkskveld (MA+)

Han sier kjøperen har godtatt å låne ut bildet til fremtidige utstillinger.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags