I fjor fikk kommunen «pepper» av arrangørene bak Grensetreffet- i år får de ikke gitt nok ros

GRENSETREFF I SENTRUM: Slik så Halden sentrum ut etter Grensetreff i fjor. I år var sentrum skinnende ren etter samarbeid med Halden kommune.

GRENSETREFF I SENTRUM: Slik så Halden sentrum ut etter Grensetreff i fjor. I år var sentrum skinnende ren etter samarbeid med Halden kommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Dagen etter Grensetreffet i fjor var Halden sentrum full av ølbokser, hele og knuste flasker og matemballasje. I år var byen skinnende ren.

DEL

Arrangørene bak Grensetreffet så seg lei på at frivillige krefter fra klubben måtte brette opp ermene og rydde deler av sentrum hvor arrangementet deres ikke hadde funnet sted. De savnet et samarbeid med flere aktører, blant annet med Halden kommune.

– I fjor fikk kommunen «pepper» av oss, men i år får vi virkelig ikke gitt dem nok ros, forteller Birgit Ødegård-Olsen fra amcar- og arrangørklubben.

Sentrum så helt forferdelig ut

Hun er sentral i Street & Cruisin' Club Halden som nettopp arrangerte sitt 21. Grensetreff. Fem dager med amcars, burning, damer i tidsriktige antrekk, veterankjøretøy, hestekrefter og blank krom.

I fjor ble Ødegård-Olsen og tolv andre fra klubben nødt til å rydde søppel i sentrum til tross for at søpla ikke kom fra noe arrangement i deres regi.

– I fjor så sentrum helt forferdelig ut. Det var helt grusomt. Og dessverre var det oss det gikk utover da byen så møkkete og fæl ut, sier hun.

Ryddet byen etter Grensetreff: – Det så helt forferdelig ut

Hun skjønner dem som mener at amcar-klubben har ansvar for å rydde søppel i byen etter Gernsetreff-deltakerne siden de står som arrangør av treffet.

Men:

– Det som foregår nede i sentrum på lørdagskvelden, er ikke i vår regi. Likevel har vi de siste årene tatt jobben med å rydde opp etter alle dem som kjører streeten og oppholder seg i sentrum ellers.

Skinnende ren

Ødegård-Olsen forteller at amcarklubben etterlyste mer samarbeid med andre aktører i byen som nyter godt av de cirka 4.000 deltakerne på Grensetreff.

Blant annet ville amcarklubben ha Halden kommune på banen med deres feiebil.

Det var ikke Asle Berg, enhetsleder Kommunalteknikk i Halden kommune, klar over den gang. Men i år er det gjort grep.

Kommunen på banen
Birgit Ødegård-Olsen i Street & Cruisin' Clib Halden, amcar-klubben

Birgit Ødegård-Olsen i Street & Cruisin' Clib Halden, amcar-klubben Foto:

– Vi har fått til en helt suveren ordning med kommunen. Vi har fått alt vi ønsker, sier Ødegård-Olsen.

En del av ordningen er at sopebilen går hver morgen under hele Grensetreffet. Det er også blitt satt ut flere containere og søppelkasser.

– I år var det noe helt annet. Vi har hatt en god kommunikasjon med kommunen hele veien og vi har egentlig fått alt vi peket på. Det går jo ikke an å gi nok ros til dem, sier hun.

– Halden kommer på topp som arrangementby når vi samarbeider så godt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags