Barnefaren fra Halden siktet etter kidnappingsforsøk

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norsk politi har siktet Espen Lee og tre andre personer, deriblant barnefaren fra Halden, for frihetsberøvelse og omsorgsunndragelse.

DEL

Lee og to andre nordmenn, en sarping og en mann fra Fredrikstad, ble fredag deportert fra Kypros, elleve dager etter at de ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt å hente den tre år gamle dattera til en norsk forretningsmann fra Halden tilbake til Norge.

Nå er alle fire siktet i Norge for frihetsberøvelse og omsorgsunndragelse, melder VG. Siktelsene ble tatt ut onsdag.

– Det pågår en etterforskning her i Norge, den er uavhengig av saken på Kypros. Utover det kan jeg ikke kommentere noe nå, sier jourhavende jurist Bendik Hermansen i Øst politidistrikt i Østfold.

Politiet skal ifølge VG ha ransaket boligene til alle fire samtidig som tre av dem var på vei hjem fra Kypros.

Lee ble dessuten ransaket og fratatt mobiltelefonen da han landet på Gardermoen fredag kveld, sier hans forsvarer John Christian Elden.

Han mener samtidig at norsk politi bryter menneskerettighetene ved å gjenta en henlagt straffeforfølging fra et annet europeisk land.

På Kypros ble siktelsen mot Lee og de to andre nordmennene henlagt fordi politiet ikke fant grunnlag for at de tre hadde gjort noe straffbart. (©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags