Fire menn fengslet etter Økokrim-aksjon

Fire personer er varetektsfengslet i to uker etter at Økokrim og annet politi gikk til aksjon mot personer de mistenker å stå bak alvorlige brudd på blant annet dyrevelferdsloven.

Fire personer er varetektsfengslet i to uker etter at Økokrim og annet politi gikk til aksjon mot personer de mistenker å stå bak alvorlige brudd på blant annet dyrevelferdsloven. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fire menn, hvorav én er fra Østfold, er varetektsfengslet i to uker etter at Økokrim aksjonerte mot et miljø de mistenker for å stå bak alvorlige brudd på blant annet dyrevelferdsloven.

DEL

Flere ble pågrepet i forbindelse med aksjonen som ble gjennomført sist uke, hvorav fire ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. De erkjenner ikke straffskyld.

Aksjonen var rettet mot personer som politiet mistenker for alvorlige brudd på dyrevelferdsloven, hundeloven og viltloven. I tillegg er de siktet etter den såkalte «mafiaparagrafen» – for å ha vært en del av en organisert kriminell gruppe.

Det er beslaglagt flere hunder av forskjellige raser, som politiet tror er avlet og trent til bruk i ulovlig jakt.

Det er ikke kjent nøyaktig hvor politiet aksjonerte, men aksjonen ble gjennomført av Økokrim i samarbeid med politidistriktene Søndre Buskerud, Follo, Østfold og Sogn og Fjordane, samt Politiets hundetjeneste og Mattilsynet.

De fire som ble varetektsfengslet i Eiker, Modum og Sigdal tingrett, kommer fra Sogn og Fjordane, Østfold og Buskerud.

Ifølge VG skal de blant annet ha jaktet vilt i et skogsområde i Buskerud og Østfold med hunder.

Et punkt i siktelsene skal gjelde å avlive dyr på lite humant vis, blant annet ved at hundene tok livet av dyrene. Ved andre tilfeller skal hundene ha fanget dyrene, som senere skal ha blitt drept med kniv.

Det skal være et omfattende bilde- og videomateriale i saken. Også grupper på sosiale medier skal være et tema.

Det er også et punkt i siktelsene som gjelder ulovlig fangenskap av ville dyr, blant annet et villsvin. (©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags