Den stjålne cyanidbeholderen er funnet

FUNNET: Medikamentene og cyaniden som ble oppbevart i denne bilen er nå funnet.

FUNNET: Medikamentene og cyaniden som ble oppbevart i denne bilen er nå funnet. Foto:

To personer er pågrepet etter tyveriet av medikamenter og cyaniden.

DEL

(Nettavisen) Øst politidistrikt pågrep fredag kveld to menn mistenkt for å stå bak tyveriet av en varebil med medikamenter, inkludert en beholder med 25 gram kaliumcyanid, det skriver politiet i en pressemelding.

De to mennene ble pågrepet i forbindelse med en rutinekontroll av en Audi cirka klokken 18.30 fredag kveld. Da betjentene gikk ut av patruljebilen, rygget sjåføren imidlertid på politiet, og politiet måtte derfor ta opp jakten på bilen.

Funnet i møkkakjeller

Politiet opplyser videre i pressemeldingen at det ble brukt flere patruljer samt helikopter for å få tak i bilen som til slutt ble funnet igjen ved Kjærstad i Gjerdrum.

Påtroppende operasjonsleder Trond Marstad uttalte natt til lørdag til RB (For abonnementer) at de to pågrepne ble funnet av politihund mens de gjemte seg i en møkkakjeller i nærheten. De to pågrepne skal ifølge politiet ikke ha noen tilknytning til stedet der de ble funnet.

Politiet etterlyser bil som har svært giftig last: – Publikum må ikke nærme seg bilen

I bilen fant politiet flere esker med medikamenter, inkludert en beholder med cyanid samt en fraktseddel til Universitetet i Oslo. Politiet har fått bekreftet at cyaniden er identisk med cyaniden som ble meldt stjålet i forbindelse med tyveriet av en Mercedes sprinter varebil fra Lørenskog stasjon onsdag 20 februar.

- Det er svært gledelig at cyaniden nå er gjenfunnet. Dette er et potensielt svært skadelig stoff og som vi har hatt høy prioritet på å finne, sier politiadvokat Camilla Granstrøm.

Politiets bombegruppe var på stedet

Mennene er nå formelt siktet for grovt tyveri og vil fremstilles for varetektsfengsling på mandag. De to mennene på henholdsvis 52 og 33 år, er fra Polen. Begge menn er kjenninger av politiet fra tidligere.

– Ved halv sju-tiden stoppet en av våre patruljebiler en bil for kontroll i Kløfta sentrum. Da våre betjenter gikk ut av patruljebilen satte sjåføren bilen i revers og rygget på politibilen, opplyser operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Etter pågripelsen kom det ytterligere mannskaper i sivile biler fra blant annet Oslo politidistrikt til stedet. En av dem er bombegruppas bil og er tidligere brukt ved flere anledninger der det er gjort undersøkelser av mistenkelige gjenstander.

En av de pågrepne ble skadd av hund da de to ble pågrepet.

– Ved pågripelse så etterkom han ikke pålegg og ble dermed bitt av politihunden. Han får behandling for dette nå, uttalte operasjonsleder Vesttorp til RB.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags