Satser på hotell og hytter her

Kostergården: I juni skal 22 hytter og en hotellbygning med stor takterrasse stå ferdig til å ta i bruk. Alle hyttene er solgt, men det er mulig å leie seg inn i hyttene i 27 uker av året. Tegning: Tricona AB

Kostergården: I juni skal 22 hytter og en hotellbygning med stor takterrasse stå ferdig til å ta i bruk. Alle hyttene er solgt, men det er mulig å leie seg inn i hyttene i 27 uker av året. Tegning: Tricona AB

Artikkelen er over 5 år gammel

På Nord-Koster er det planer om nytt hotell. På Syd-Koster skal gamle Kostergården oppgraderes stort.

DEL

Det er mange haldensere som reiser til Koster-øyene i sommerhalvåret, enten med ferje eller egen båt. På sommerøya er bade- og turmulighetene mange og gode der ute i havgapet.

Satser 110 millioner

Det er dette daglig leder i investeringsfirmaet Tricona, Marcus Engebretsen, vet å utnytte. Firmaet hans vil satse totalt 110 millioner kroner på å bygge ut to store prosjekter. Det ene på Kostergården på Syd-Koster. Det andre på Kosterbaden på Nord-Koster.

– Vi ser et stort potensial i Koster og derfor har vi valgt å satse stort på den aktive turismen. Vi ser at Koster også blir mer interessant internasjonalt og nå velger vi å bygge nye boenheter med god standard, sier Engebretsen til HA.

Alle solgt

På Kostergården, like ved den flotte badestranda på Kilesand, oppføres det i disse dager 22 hytter og en hovedbygning med seks rom. konferansedel, restaurant og stor takterrasse. Alle de 22 hyttene til en pris på mellom 1,3 til 1,5 millioner er allerede solgt. 98 prosent av kjøperne er svensker.

Kosterbaden: Slik ser utbyggerne for seg hotellet på Nord-Koster til en pris av 60 millioner kroner.  TEGNING: Kosterbaden

Kosterbaden: Slik ser utbyggerne for seg hotellet på Nord-Koster til en pris av 60 millioner kroner. TEGNING: Kosterbaden

– Konseptet er slik at de som har kjøpt er pliktige til å leie ut hyttene i minst 27 uker av året og i 50 prosent av høysesongen på sommeren, sier Engebretsen til HA.

I tillegg er det planer om å sette opp ytterligere 27 hytter og dessuten lage en naturcamping i området.

I begynnelsen av juni skal hele anlegget stå ferdig.

Bygger hotell

Kosterbaden-prosjektet, ved Vetnet på Nord-Koster, blir et hotell med totalt 32 rom, konferansesal og svømmebasseng. Meningen er at byggestart skal skje rett over sommeren 2016 og at det skal stå ferdig til juni 2017. Her vil prisene på rommene bli en del høyere enn på Kostergården, og like etter nyttår vil prosjektet presenteres og salget av leilighetene kan starte.

– Begge prosjektene skal drives av profesjonelle operatører og meningen er at begge anleggene skal baseres på helårsdrift, forteller Engebretsen.

Eierskap

PS: Det er Wiew AB som eier Kostergården. Marcus Engebretsen och Kjetil Dahlby står bak View AB.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken