Ordfører Thor Edquist sier han skal gjøre det han kan for å trykke på. Det samme vil Cecilie Agnalt gjøre.

Ulogisk

- Jeg tar det videre til vår fylkesordfører, fylkesvaraordføreren og lederen i Østfold Arbeiderparti. Jeg skla også ta kontakt med Stein Erik Lauvvås på Østfoldbenken i Stortinget, sier Cecilie Agnalt.

- Jeg ser ingen grunn til at man ikke skal være løsningsorientert i denne saken. Det er ingen logikk i at ikke toget skal stoppe på Kornsjø ved behov, sier Agnalt.

- Går på vilje

Ordfører Thor Edquist vil henvende seg til jernbaneverket og fylket for å forsøke å få til togstopp på Kornsjø.

- Det er viktig for de som bor der oppe og andre som vil besøke Kornsjø. Tidsmessig vil det heller ikke tog bli forsinket av den grunn. Jeg mener det går litt på vilje, sier Edquist.

Han vil pushe på der han kan.

Kravet

Velforeningen på Kornsjø tar kravet om togstopp helt til Stortinget - om nødvendig.

- Vi gir oss ikke denne gangen, har velforeningens leder Belinda Abbott tidligere uttalt til HA.

Velforeningen ber om behovsstopp.

- Toget passerer åtte ganger om dagen. Togene kjører med lav hastighet og stopper for politi og toll. Hvorfor kan det ikke stoppe for å ta med og slippe av folk ved behov? Togene vil ikke tape tid, og det finnes tilsvarende ordninger andre steder. Det er tullete hele greia, mener Belinda Abbott.

Les også: - Vi gir oss ikke denne gangen

- Tar lett på det

- Det er 449 husstander med Kornsjø som postnummer. Da er Prestebakke med. Vi har vært i kontakt med ordføreren og gitt han en rapport. Vi har vært i kontakt med NSB, som nok en gang er negativ. Vi gir oss ikke. Vi føler det blir tatt for lett på det. Vi går videre og prøver å booke et møte med fylket. Og vi har strartet en facebookgruppe. Vi ønsker å ha flest mulig med oss.