- Halden bør også si nei

- Når et så tydelig flertall i Aremark sier nei til en kommunesammenslåing, ble den endelige vurderingen relativt enkel, skriver Arbeiderpartiets gruppeleder Arve Sigmundstad.

- Når et så tydelig flertall i Aremark sier nei til en kommunesammenslåing, ble den endelige vurderingen relativt enkel, skriver Arbeiderpartiets gruppeleder Arve Sigmundstad.

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeiderpartiets gruppeleder Arve Sigmundstad jobber for at kommunestyret i Halden også skal si nei til kommunesammenslåing. Møtet avholdes i morgen onsdag.

DEL

- Vi konstaterer at Aremark sier nei til en sammenslåing med Halden, og vil derfor frem mot morgendagens kommunestyremøte forsøke å samle støtte for et felles forslag hvor også kommunestyret i Halden sier nei til en sammenslåing mellom Halden og Aremark, skriver Arve Sigmundstad på facebook.

Enkel avgjørelse

- For vår del er frivillighet viktig, og det har vært viktig å lytte til hva befolkningen i Aremark sier. Når et så tydelig flertall i Aremark sier nei til en kommunesammenslåing, ble den endelige vurderingen relativt enkel.

Les også: Enstemmig nei til Halden

Les også: Aremark kjører best videre alene

Stå alene

- Forslaget vi vil stille, sammen med flere av partiene i opposisjonen – lyder som følger:

- Halden kommune er robust i forhold til de kriterier som er lagt til grunn for kommunereformen, med et funksjonelt område med en tilstrekkelig stor befolkning som grunnlag for framtidig tjenesteproduksjon. 
- Kommunestyret i Halden ønsker på dette tidspunkt ikke noen sammenslutning med andre kommuner.

Ikke ferdig med diskusjonen

- Så tror jeg ikke at vi med dette er ferdig å diskutere kommunereformer, eller endringer i både oppgaver, ansvar, myndighet eller organisering.

- Jeg tror flere folkevalgte i Halden har lært av den prosessen som har vært, en viktig lærdom er at det som hører sammen – det vokser sammen.

- Vi vil fortsette å ta initiativ til at Halden skal søke mot sine nabokommuner, og samarbeide der det er naturlig.

- Skal vi gjøre endringer i kommunestrukturer og kommunegrenser, er dette noe som krever en bred forankring – og som folk flest skal både ta eierskap til, og kunne mene noe om, mener Arve Sigmundstad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags