Gå til sidens hovedinnhold

Forsinkelser i togtrafikken over hele landet

Artikkelen er over 5 år gammel

NSB melder om store forsinkelser på alle togstrekninger i landet etter en stans i togtrafikken torsdag morgen. Flere tog blir innstilte.

– Vi oppfordrer folk til å vurdere om det er andre måter å komme seg på jobb på i morgentimene, sier Gina Scholz, pressetalsperson for persontog i NSB, til NTB.

Alle tog i Norge sto i en periode etter klokka 4 torsdag morgen på grunn av ustabilitet mellom togene og togleder, det såkalte GSM-R-nettet. Systemet ble ustabilt klokka 3.50, men var stabilt igjen halvannen time senere. Problemene hadde imidlertid forplantet seg.

– Alle togene kjører igjen, men det vil bli forsinkelser. Noen steder er det snakk om veldig store forsinkelser, mens det er mindre forsinkelser andre steder. Spesielt inn mot Oslo vil folk merke det, sier Scholz.

Flere tog er også innstilt, noe som vil føre til ekstra fulle tog på enkelte strekninger. Reisende bes om å sjekke NSBs app og nettsider for informasjon om når togene går.

– Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange tog som er innstilt, opplyser NSB.

På NSBs nettsider framgikk det like etter klokka 7 at kun 65 av 101 tog var i rute, en punktlighet på bare 64 prosent.

GSM-R er en internasjonal standard for samband mellom tog og trafikkledelse. Dersom systemet ikke fungerer, tillates ikke togtrafikk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.