– Flytting til Moss er helt uforståelig

Dette arkivbildet ble tatt i 2015 da elevene ønsket velkommen til "Levende Risum". Her ser vi Randi Bukholm (bak f.v.), Solveig Bjørnstad, Krister Strudahl, Ylva Berger, Kristian Broderstad Tysil, Jenny Marie Norheim, Vibecke Rødland (foran) og Kasper Bjerrum (foran).

Dette arkivbildet ble tatt i 2015 da elevene ønsket velkommen til "Levende Risum". Her ser vi Randi Bukholm (bak f.v.), Solveig Bjørnstad, Krister Strudahl, Ylva Berger, Kristian Broderstad Tysil, Jenny Marie Norheim, Vibecke Rødland (foran) og Kasper Bjerrum (foran). Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Når elever ikke vil gå på Risum fordi vennene går på Porsnes, hva tilsier da at de vil søke seg til Moss?

DEL

Dette skriver lærere ved musikk og drama på Risum i et brev til HA.

– Uforståelig

– Det skrives og menes mye om umotiverte elever i videregående skole, og fylkets satsingsområde har i flere år vært at flest mulig elever skal gjennomføre videregående opplæring med best mulig resultater. Det er også et nasjonalt mål.

Da blir det uforståelig at fylket foreslår å legge ned det siste kunstfaglige programmet i Halden-regionen, skriver de.

Kreative og trygge

– Framtidas arbeidsmarked vil etterspørre kreativitet, trygge og selvstendige mennesker med evne til refleksjon alene og i samarbeid med andre. Dette utvikler Musikk/Drama (MD) i stor grad gjennom hele opplæringsløpet, særlig gjennom alle prosjekter, konserter og forestillinger MD produserer, skriver de, og legger til:

– Drama i Halden samarbeider tett med det lokale kulturlivet i forbindelse med store og ambisiøse teaterproduksjoner og har etablert et omfattende faglig nettverk i Halden og omegn gjennom mange år.

Les også: Vil legge ned musikk og drama

Stort utbytte

Lærerne peker på at elevene har hatt stort utbytte av å være med i dette nettverket, men også at de er viktige bidragsytere i det lokale kulturlivet.

– Det er stor etterspørsel etter dem. Vi ser og har sett lenge at mange av våre elever vil være Haldens framtidige kulturarbeidere, skriver de.

Lærerne peker også på at det lenge har vært arbeidet for en samlokalisering av alle tilbudene ved skolen.

– Det kunne ført til en økning i søkertallet fordi en nærhet til sentrum vil gjøre tilbudet mer synlig enn i dag.

Ingen begrunnelse

De peker på at MD er en fylkeslinje, og at det er forståelig at den største elevmassen er fra Fredrikstad og Sarpsborg.

– I forhold til dette har Moss en like perifer beliggenhet som Halden. Fylket har derfor ingen god begrunnelse for å flytte musikk og drama fra Halden til Moss, skriver lærerne.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken