Kobbertyver stopper togtrafikken

TYVERIER: Boshubanen har de siste ukene vært utsatt for flere kobbertyverier som har ført til innstilte avganger. Også elverket i Tanumshede har hatt besøk av personer som trolig var på kobberjakt.

TYVERIER: Boshubanen har de siste ukene vært utsatt for flere kobbertyverier som har ført til innstilte avganger. Også elverket i Tanumshede har hatt besøk av personer som trolig var på kobberjakt.

Togtrafikken på Bohusbanen er blitt stanset flere ganger de siste ukene. Årsaken er kobbertyver.

DEL

Senest natt til fredag oppdaget jernbaneteknikere som var ute på spaning langs skinnegangen i Tanum at tyver hadde stjålet kobberkabler.

Inne på elverket

– Tyveriene ble begått etter at siste tog for dagen hadde passert området ved 21.30-tiden, sier pressetalsmann Peter Adlersson til Strömstads Tidning.

Senere på natten ble politiet varslet om at tre personer befant seg inne på området til elverket i Tanumshede.

De var fanget opp på overvåkningskameraer, og politiet stoppet også en bil med tre menn i nærheten. De fant ikke noe tyvgods, men tok personalia på alle tre.

Flere innstilte tog

Denne gangen ble ingen avganger innstilt, men siden 29. mai har man opplevd innstilte tog ved to anledninger som følge av kobbertyvene.

5. juni ble flere avganger mellom Strömstad og Munkedal innstilt, og 29. mai ble togtrafikken lammet hele ettermiddagen og kvelden mellom Munkedal og Uddevalla.

Merker kabler

Togtrafikken i Bohuslän er blitt påvirket av uvanlig mange kobbertyverier denne våren. De siste tre månedene har politiet registrert 28 slike tyverier.

Pressesjef Bengt Olsson i Trafikverket sier likevel til Strömstads Tidning at tyveriene over tid har blitt færre.

Har tror merking av kablene med id-farge har bidratt.

– Seriøse skraphandlere kan lese hvor kobberet kommer fra. Samme løsning finnes på kobbertak og kirker, sier Olsson.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags