Klatring på grensen omsatte for 300.000 den første uka

GRÜNDERE: Klatring på Grensen har blitt en større suksess enn Henrik og Randi Aune hadde våget å drømme om. I løpet av vinteren utvider ekteparet parken ytterligere. I går fikk de besøk av «Grønt reiseliv» Østfold.

GRÜNDERE: Klatring på Grensen har blitt en større suksess enn Henrik og Randi Aune hadde våget å drømme om. I løpet av vinteren utvider ekteparet parken ytterligere. I går fikk de besøk av «Grønt reiseliv» Østfold. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Gründerne Henrik og Randi Aune hadde neppe drømt om at de skulle bli en av Østfolds største turistattraksjoner på bare halvannen sesong.

DEL

Tirsdag fikk medlemmer fra «Grønt Reiseliv» et innblikk i suksesshistorien på Ekås i Berg, da de var på studietur til ulike gårder i Østfold.

En pangstart

 Klatring på grensen tok imot sine første gjester påsken 2014.

– Vi fikk en utrolig god start. Det var fullt trøkk fra første stund og vi omsatte for 300.000 bare den første uka, forteller Henrik Aune.

I år forventer han at omsetningen ved sesongslutt i oktober vil ha passert sju millioner kroner.

25.000 besøkende

Besøkende fra nær og fjern finner veien til skogene ved Ekås.

– Hittil i år har vi solgt 14.000 billetter, i fjor var tallet 11.000 forteller ekteparet Aune, som dermed har passert 25.000 klatrende totalt.

Det totale besøkstallet er minst det dobbelte, siden de bare registrerer de som betaler for å klatre. Det kommer flest fra Sarpsborg, med Fredrikstad på andreplass. Haldensere er faktisk bare den tredje største gruppa av besøkere.

Stor arbeidsplass

De har også blitt en betydelig arbeidsplass for ungdom.

– Vi har 18 ansatte, som til sammen utgjør over fire årsverk. På en åpningsdag må det være minst seks ansatte på jobb samtidig, forteller ekteparet.

Begge lever av parken, som har gitt dem et levebrød på en gård som ellers ikke ville vært stor nok til å leve av.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken