Det var en kjentmann fra Tistedalen Friluftslag som fant den savnede ved 13.30-tiden lørdag.

Føler med familien

Den savnede lå død i en liten myr rundt en kilometer øst for hytta i Budalsvika.

Han sier til HA at stedet Håkon Andersen ble funnet, lå ved enden av en åsrygg ikke langt unna hovedstien fra Råbocken på svensk side og inn til Budalsvika.

Mannen som fant den savnede ønsker å være anonym, men sier til HA at han er lettet over at han fant mannen, men føler med familien.

- Overrasket over at de ikke hadde lett der før

- At mannen nå er funnet er også bra for Budalsvika-området som tursted. Nå er det ingen grunn til å lure mer på hvor den savnede kunne ligge i terrenget. Men det er selvsagt trist for familien at han er funnet død.

TFL-mannen som fant den savnede sier til HA at han var på Budalsvika lørdag, og det var først på vei hjemover han plutselig bestemte seg for å lete etter den savnede på et sted der han tidligere har sagt fra at mannen kunne ligge.

- Jeg har lurt litt på hvorfor ingen har lett i dette området tidligere, og valgte nå selv å lete der.

Sørgfull, men lettet bror

Richard Andersen er bror av den avdøde Håkon Andersen. På Facebook-siden skriver han følgende:

Kjære bror, vi fant deg (Lørdag 20. april)

Etter over 4 måneders søk i vinter, klarte vi endelig å finne deg kjære bror. Jeg klarer ikke her å sette ord på hvor fantastiske dere har vært alle sammen. Dere er noen veldig gode mennesker.

Det er takket være deres støttende kommentarer, til hjelp med selve søket og letearbeidet, som har gjort at jeg holdt ut. Skulle gjerne gitt dere en god klem alle sammen.

Obduksjon

Leder for politiets operasjonssentral, Villy Meyer, sier til HA at den døde er fraktet ut av terrenget og er sendt til obduksjon for rettsmedisinsk bevis.

- Dettte gjøres fordi vi må være sikre på at vi har funnet rette person, selv om vi selvsagt kan anta at det er den savnede som er funnet.