Hold utkikk etter denne gigantiske flaskeposten

FLASKEPOST: Sondre (10) og pappa Roar Kjellsen samt venninnen Andrea Lund Fjeldstad (12) i Marker hjalp flaskeposten videre.

FLASKEPOST: Sondre (10) og pappa Roar Kjellsen samt venninnen Andrea Lund Fjeldstad (12) i Marker hjalp flaskeposten videre.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Den er på vei nedover Haldenvassdraget.

DEL

For noen dager siden så Roar Kjellsen noe rart – liggende inne i sivet under Kroksundbrua i Marker.

Hentet ungene

– Da tøffet vi hjem for å hente ungene våre – slik at de skulle få være med på dette. For vi skjønte jo at dette var et stunt. Det står jo også på flasken, forklarer han.

Men hvorfor og hvordan har dette stuntet blitt til? Det har Stige Helge Basnes, lærer ved Kjelle videregående skole på Bjørkelangen i Aurskog/Høland, svar på.

Sjøsatt i mai

Kjelleflaska er en flaskepost som ble sjøsatt av Kjelle videregående skole 27. mai. Målet er at denne skal ta seg hele veien fra Aurskog-Høland ned til Halden via Haldenvassdraget.

De som kommer forbi, kan slepe med seg flaskeposten så langt de vil og gjerne sluse den videre nedover.

Dette er en idé elevene ved skolen hadde – for å sette et ekstra søkelys på vannkvaliteten i Haldenvassdraget, forklarer Basnes.

– Hjelp flaska videre

Ideen ble født i fjor høst. Mange trodde ikke det var mulig å gjennomføre dette. Men en faglærer, to elever ved Kjelle videregående skole og et velvillig næringsliv ville det annerledes.

Nå håper de at flere vil hjelpe Kjelleflaska kan hjelpe den videre på sin ferd mot Halden og Femsjøen.

– Vi ved Kjelle videregående skole håper at flasken møter samme entusiasme og velvilje i Østfold som i Akershus, sier Basnes. Kjelleflaska har en egen Facebook-side hvor du hele tiden kan være oppdatert på hvor flasken befinner seg. Foruten en gps, er flasken tom.

Følg Kjelleflaska på facebook her!

FOKUS PÅ RENT VANN: Foruten en gps, er flasken tom.

FOKUS PÅ RENT VANN: Foruten en gps, er flasken tom.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.