- Det er mange som gruer seg til jul

FOKUS PÅ ENSOMHET: Trond Henriksen, Svend Emil Kristiansen og Bodil Steinsvik fortalte alle sterke historier under premieren av «Brukne grener».

FOKUS PÅ ENSOMHET: Trond Henriksen, Svend Emil Kristiansen og Bodil Steinsvik fortalte alle sterke historier under premieren av «Brukne grener». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med førjulsaksjonen til Kirkens Bymisjon, «Gled en som gruer seg til jul», var det torsdag premiere på musikkvideoen til Henning Kvitnes sin låt «Brukne grener».

DEL

– Henning har donert sangen og LO har betalt for produksjonen. Dette var en stor gave til Kirkens Bymisjon, sier en meget fornøyd Trond Henriksen etter premieren av videoen under LO Østfolds årsmøte på Thon Hotell.

Mange blanke øyne

Musikkvideoen, som i stor grad har blitt spilt inn på Kirkens Bymisjon på togstasjonen i Halden, fortalte et sterkt budskap og det var flere i salen som fikk en tåre i øyekroken under premieren.

Fra scenen fortalte Trond Henriksen, Bodil Steinsvik og Svend Emil Kristiansen fra Bymisjonen i Halden sterke historier om det å være ensom og hva Kirkens Bymisjon hadde betydd for dem, samtidig som de oppfordret til frivillig arbeid.

– Jeg ble ufør og hadde ikke noe sted å gå til. Mens andre dro på jobb, ble jeg sittende alene.

- Etter hvert tok jeg endelig steget og gikk ned til Bymisjonen. Det hjalp meg veldig, sa Svend Emil Kristiansen, som nok kan regnes som hovedpersonen i filmen, til en meget lydhør forsamling.

PREMIERE: Musikkvideoen til "Brukne grener" hadde premiere under årsmøte til LO Østfold.

PREMIERE: Musikkvideoen til "Brukne grener" hadde premiere under årsmøte til LO Østfold. Foto:

Vil ha fokus på ensomhet

Lasse Imrik, leder i Kirkens Bymisjon i Østfold, vil ikke hvile på laurbærene etter TV-aksjonen, men vil rette fokus på juletida som vi går i møte.

– Etter en vellykket TV-aksjon er det viktig at vi ikke mister fokuset på ensomhet. Vi går nå inn i en juletid som er veldig sårbar for mange.

– Derfor syntes vi det var helt fantastisk at vi kunne få laget en musikkvideo med en så profilert musiker som Hennig Kvitnes. Nå kan fortsette å bevisstgjøre problemet med ensomhet, og det at vi har fått med oss en så stor organisasjon som LO er bare helt fantastisk, avslutter Imrik.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken