HA møter den ferske senterlederen tidlig fredag formiddag. Det første vi blir møtt av når vi går gjennom inngangsdøra er et gigantisk kioskområde på 450 kvadratmeter og en storskjerm som viser hvilke filmer som står på programmet denne fredagen. Allerede da skjønner man hvorfor kinoen blir omtalt som Norges nye storstue.

– Det er ikke småtterier dette her skjønner du, sier Halden-jenta Linda Stenersen smilende og tar oss med på en liten omvisning.

– Det var en entusiasme i veggene

I fjor sommer ble hun – etter å ha danket ut 54 andre søkere – tilbudt jobben som senterleder for det som skulle bli Norges største kinosenter, med en kapasitet på hele 1715 personer fordelt på 14 kinosaler. Åpningsdagen var 22. mars, men allerede i oktober startet Stenersen jobben med å få alt klart før den store åpningen.

– I starten handlet det mye om å lære mest mulig om selve bransjen. Jeg har begynt å få en del års erfaring som leder nå, men kinobransjen er nytt for meg, så det var en del ting å sette seg inn i. I tillegg har jeg hatt ansvaret for rekrutteringen av nye ansatte til kinoen, sier Stenersen, som spesielt husker én ting fra hennes første dager i sin nye jobb.

– Det første jeg la merke til da jeg møtte de på hovedkontoret for første gang var entusiasmen i veggene. Jeg kjente at jeg ble smittet av den entusiasmen med en gang, forteller hun og smiler.

Norges største kinosal

Stenersen tar oss med opp i tredje etasje, som kanskje er den som skiller seg mest ut fra andre kinoer i Norge. Her ligger det blant annet en egen bar, der kinogjengerne kan nyte noe godt i glasset før eller etter filmvisningen. Videre innover finner vi LUXE-salen, som er en sal kun bestående av såkalte VIP-seter, som skal gi enda bedre komfort under filmvisningen.

Det mest spektakulære er likevel IMAX-salen, med plass til 467 mennesker. Salen har blant annet landets største kinolerret (25x15 meter) og 3D-lydsystem.

– Kinohverdagen har forandret seg de siste årene. Folk kommer ikke lenger kun for å få med seg selve filmen, men de er opptatt av totalopplevelsen rundt det å gå på kino. Og det er nettopp den gode totalopplevelsen vi håper at gjestene våre skal sitte igjen med etter de har vært her, sier haldenseren.

Konkurranse i Oslo

Da kinoen åpnet før påske var også Linda Stenersen med på noe historisk. For første gang siden kinomonopolet ble innført i Oslo i 1926, skal nå to store kinokjeder konkurrere om gjestene. Det er Nordisk Film Oslo som eier alle de andre store kinoene i hovedstaden, men nå får de altså konkurranse fra ODEON.

– Jeg har ikke tenkt så mye på akkurat det, men jeg tror det bare er positivt for hele bransjen at det blir konkurranse. Økt konkurranse gjør at man hele tiden må utvikle seg, og det er også bra for kinogjengerne, mener Stenersen.

Og med økt konkurranse blir også billettprisene et tema for kinogjengerne som kommer til Oslo for å se film. Prisnivået i de vanlige kinosalene ligger omtrent på det samme som andre kinoer, men hvis man skal unne seg en billett i IMAX-salen må man opp i 225 kroner for en ordinær billett.

– Igjen er det totalopplevelsen som er avgjørende her. En opplevelse i IMAX-salen er noe helt spesielt, og dermed blir prisene deretter. Så langt har billettsalget til IMAX-en gått så det suser, og alle tilbakemeldingene vi har fått er at det er verdt prisen.

Følelser etter de to første ukene

– Hvilke følelser sitter du med etter de to første ukene?

– Vi hadde en fantastisk åpningshelg og en magisk påske, så jeg sitter igjen med en følelse av suksess akkurat nå. Tilbakemeldingene fra dem som har vært her, har vært utelukkende positive, og sånt blir jeg varm i hjertet mitt av, sier hun og smiler.

For den vellykkede starten har ikke kommet av seg selv. Det har blitt lange dager de siste månedene for den senterlederen.

– Jeg er ikke en leder som kun sitter på kontoret og dirigerer derfra. Jeg er opptatt av å være med i driften, og liker å ta tak i ting selv også hvis det er noe som må gjøres. Det gjør at det blir lettere å få et godt og nært forhold til personalet, sier Stenersen.

Blir lagt merke til

Til tross for at Stenersen kun har vært senterleder i noen måneder har hun allerede rukket å få mye oppmerksomhet. Kinoen har fått masse oppmerksomhet nasjonalt, og i mars var hun med på det internasjonale kinomagasinet Celluloid Junkie sin liste over kvinner å se opp for i kinobransjen.

– Jeg ble veldig overrasket av å se meg selv på en slik liste, men det er så klart hyggelig og smigrende. Jeg får vel kanskje litt forventningspress på meg, sier Stenersen og smiler.

 

Hun titter ut av vinduet da hun får spørsmål om hva som har vært det mest utfordrende ved jobben de første månedene.

– Det skjer mye i dette området om dagen, og akkurat nå så ligger vi midt oppe i en byggeplass. Det gjør at det foreløpig ikke er så lett å få øye på kinoen utenfra, men jeg vet hvor fint det kommer til å bli rundt her når alt er ferdig, så det gleder jeg meg til.

– Gleder meg til fortsettelsen

Etter to uker som har gått slik ODEON og Stenersen hadde håpet, ser senterlederen optimistisk på framtida for Oslo sin nye kino.

– Det har så klart vært to spesielle uker nå. Med åpning den ene og påske den andre. Derfor kommer det nok til å bli litt roligere hverdager framover, mens jeg er sikker på det fortsatt kommer til å yre av mennesker her i helgene, sier hun.

– Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. Jeg er både optimist og patriot av natur, så jeg har veldig troen på at framtida ser lys ut for oss, avslutter sjefen for Norges største kino.