Vil huse asylsøkere tre forskjellige steder i Halden

KOORDINATOR: Karin Oraug i Halden kommune forteller at det er søkt om omsorgsboliger for asylsøkere tre forskjellige steder i Halden.

KOORDINATOR: Karin Oraug i Halden kommune forteller at det er søkt om omsorgsboliger for asylsøkere tre forskjellige steder i Halden.

Artikkelen er over 5 år gammel

Tre forskjellige steder i Halden ønsker private å opprette omsorgsboliger for mindreårige asylsøkere.

DEL

- Det er snakk om tre boliger i Prestebakke, Sponvika og Stenrød som kan huse rundt 5-6 mindreårige asylsøkere hver, sier Karin Oraug til NRK Østfold.

Må godkjennes av Bufetat

Byggene må godkjennes av Bufetat før mindreårige asylsøkere kan flytte inn. Til NRK Østfold sier Oraug at hun ikke vil kommentere hvem de private aktørene er før de har kommet lenger i prosessen.

Halden Arbeiderblad kjenner derimot til hvem en av aktørene er.

Sarpsborgfirma har søkt i Sponvika

I Sponvika har firmaet Uniped AS søkt om å få etablere et omsorgssenter for enslige, mindreårige asylsøkere i Strandveien 7. Uniped er et firma fra Sarpsborg som jobber med ungdom og omsorg.

– Når boligene er godkjent av Bufetat, kan aktørene starte opp. Da blir det Halden kommunes ansvar å sørge for helsetilbud, skoletilbud og tiltak etter barneverntjenesteloven hvis de har behov for det, sier Oraug.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.