Aremark kommune ønsker velkommen til Kanaluka 2019

KLARE FOR KANALUKA: Per Dalene fra M/S Thors Venner, Nina Krafft Skolleborg fra Aremark kommune, Lisa Barbro Whittingham fra Møllerens Hus og Tove Lervik fra M/S Thors Venner.

KLARE FOR KANALUKA: Per Dalene fra M/S Thors Venner, Nina Krafft Skolleborg fra Aremark kommune, Lisa Barbro Whittingham fra Møllerens Hus og Tove Lervik fra M/S Thors Venner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 22-29. juni kommer begrepet "levende bygd" virkelig til sin rett i Aremark. Da er det klart for Kanaluka i Aremark.

DEL

Det hele starter med Sankthansfeiring på festivalområdet til Kirkeng Camping med gratis inngang, før uka eksploderer i en rekke lokale arrangementer.

I tillegg oppfordres deltakerne til å ta en rundtur og besøke alle attraksjonene i Aremark, deriblant skogmesterboligen på Sund, Bøensætre Husmannsplass og Stora Lee Camping, med mer.

Det hele kommer til å avsluttes med Kanalfesten. Dette arrangementet erstatter Strømsfossdagen og Vårmønstring, og arrangeres av Aremark kommune, Thors Venner og Møllerens hus.

Trenger lokale leverandører

På Kanalfesten er det også gratis inngang for alle, og det vil der bys på et rikt utvalg av aktiviteter. Fiskesommer, trylleshow, musikk på bryggekanten, kunstutstilling, konkurranser og vannaktiviteter, for å nevne noe.

Stiftelsen Thors Venner arrangerer pubkveld på Kanaltangen på kvelden, og vil også står for matservering, i tillegg til at kommer flere lokale utstillere som skal selge sine produkter innen lokal mat og håndverk.

– Her trenger vi flere lokale leverandører. Ta kontakt med meg dersom du har noe som passer på et lokalt marked, sier Nina Krafft Skolleborg.

Program Kanaluka 2019

Lørdag 22. juni –Sankthansfeiring på festivalområdet Kirkeng. Se Facebook for hele programmet.

Søndag 23. juni –Klokka 12-17 på Galleri Strømsfoss

  • Vernissage på Galleri Strømsfoss med flere kunstnere fra Østfold og omegn
  • 80-tallets romantisme, underholdning med lokal artist
  • Boklansering av boka "Strømsfoss" skrevet av Per Fredrik Dahl
  • Presentasjon av boka "Ni landskap" skrevet av Erik Sandersen
  • Lansering Aremark-kommunevåpensmykker i sølv

Lørdag 29. juni – Kanalfest i Strømsfoss

  • 12.00: Aremark Jeger og Fisk med "Fiskesommer"
  • 13.00: Forrykende trylleshow
  • 14.45: MS "Brekke" ankommer slusen nedstrøms
  • 15.00: Trekkspill og felespill på bryggekanten
  • 18.00: Thors Venner med Pub-kveld, underholdning av Glenn Golden

Møllerens Hus med rømmegrøt og kafé, Galleri Strømsfoss med kunstutstilling og museum, utstillere med lokale produkter, matservering, konkurranser og vannaktiviteter. I tillegg spanderer Kanalselskapet gratis slusing hele dagen for alle.

I løpet av uka oppfordres folk til å besøke de ulike attraksjonene i Aremark:

Popup kafé på Kollerød Gård, Skogmesterboligen på Sund, gårdsmuseum på Ulsrud, Fjøset på Kvisler, Stabburet på Holth, Møllerens Hus, Galleri Strømsfoss, Kanaltangen Bobilcamp, bokkafé med omvisning, Bøensætre Husmannsplass, gårdsutsalg på Mellomfange Gård, Arebekken Bygdetun, Arestad gml prestegård med hageanlegg, Kirkeng Camping, Bruktstua, Stora Lee Camping og Guldkolla.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags