41-åringen begynte i servicebransjen som flaskegutt i BOB-huset. Deretter steg han i gradene innen Rimi og har jobbet både i Os allé, Fredrikstad og Rakkestad. I 1998 byttet han fra dagligvare- til bilbransjen.

– Jeg hadde sommerfugler i magen, da jeg begynte i selgerjobben hos Halden Bil AS, men jeg kom fort inn i rutinene, sier Kai Roger Ugland og tillegger:

– Tenk at jeg har vært i bilbransjen i over 16 år. Tiden går veldig fort.

Trives i jobben

I 2007 begynte bilselgeren hos Halden Auto AS.

– Her er jeg hovedsakelig salgsleder for Peugeot. Det har blitt mer merkespesialisering i bilbransjen, men vi overlapper også hverandre her hos Halden Auto. For vi har felles mål med fokus på god kundeservice. Jeg trives og har det veldig bra, sier Kai Roger Ugland.

Han forteller at bilbransjen er konkurranseutsatt.

– Her i Halden er det mange forhandlere, men i tillegg til å være konkurrenter er vi også gode kolleger. Det bemerker andre i bransjen utenfor byen. Vi snakker sammen, har møter og samler oss om bildager med felles utstillinger og bilhelger.

Stolt av Peugeot

Salgslederen snakker så klart varmt om Peugeot.

– Det franske bilmerket har et godt rykte for sin design, men Peugeot skal også begeistre med gode biler. Derfor selger vi mange Peugeot lokalt og også på landbasis i forhold til andre forhandlere. Dessuten er det et bilmerke som er prisvinner. Folk får mye bil for pengene i et marked med mange like biler, sier Ugland.

Han trekker fram Peugeot 308 som et eksempel.

– Det er en bil som har slått an både som personbil og kombi i SW-utgaven. Personbilen ble kåret til årets bil i 2013. Det er vi stolte av. Det var flere ting som la grunnlaget til kåringen i konkurranse med 60 andre biler, sier salgslederen.

Han opplyser at Peugeot 308 har fått mye skryt i det siste og gode score i forhold til biler i samme klasse.

– SW-utgaven har blitt populær som en kompakt bil med god plass, sier han.

Fokus på kundene

Kai Roger Ugland tillegger at det også er stort fokus på alle modellene til Peugeot.

– Peugeot er 85 år og Halden Auto er 25 år i 2015. Det skal feires med kampanjer fra minste 108 til sjuseteren 5008. Alle modellene er nye og det kommer et par nye modeller i løpet av et år, sier salgslederen.

Han virkelig gleder seg til å gi haldenserne gode tilbud.

– For sist, men ikke minst betyr fornøyde kunder mest. Det er veldig moro når vi mottar tilbakemelding fra folk som er fornøyd med bilen, sier han.

Trommeslager på ski

I privatlivet er det familien med kone og to barn samt musikk og ski som opptar 41-åringen.

– Vi er alle glade i å gå på ski. I helga skal vi til Sjusjøen å gå mange turer. Det har allerede blitt en del mil i den flotte kunstsnøløypa på Erte sammen med barna, sier Ugland, som helt siden han selv var ungdom har spilt trommer.

– Jeg var tilknyttet det gamle rockehuset. Nå spiller jeg i bandet «Cover Up» sammen med Trond Edvardsen, Andreas Joelsen, Lars Nordgaard og Robin Saksæter. Vi øver nesten hver uke og har spillejobber så lenge det er moro. Det er også kult at mange av bandene på Tons of Rock er band vi gjør coverlåter av, sier Kai Roger Ugland.