Håper på 8.000 besøkende til dette markedet

JULEMARKED: Turistsjef Liv Lindskog gleder seg. Forberedelsene er i gang til årets julemarked i Fredriksten festning.

JULEMARKED: Turistsjef Liv Lindskog gleder seg. Forberedelsene er i gang til årets julemarked i Fredriksten festning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For 17. gang blir det julemarked i festningen. Liv Lindskog hos arrangøren Halden turist håper på 8.000 besøkende.

DEL

Julemarkedet åpner fredag 24. november og fortsetter lørdag og søndag. Hovedarrangør er Halden Turist, som samarbeider med Fredriksten Festnings Venner og Nasjonale Festningsverk.

Julestemning

Liv Lindskog forteller at over 90 utstillere har meldt seg. Det er ny rekord. Både lokale og tilreisende vil tilby varer fra salgsboder og telt samt lokaler innendørs. her finner du blant annet julepynt, håndarbeider, smykker, strikkeprodukter, hjemmelaget mat, smultringer, julekaker, nystekte munker og pølser.

Halden skolemusikkorps og Idd skolemusikkorps kommer. Det blir eventyrstund med Sol Nordsjø, og koret Koriallverdenellerno skal synge.

Bakeren er på plass i det gamle bakeriet. Han sørger også for pinnebrøddeigen som barna kan grille på bålet.

Selvfølgelig kommer også nissen. Slik trekkspillnissen har gjort siden starten. Og for å få ekstra julestemning, kan du går rundt juletreet og høre skolemusikanter spille julemusikk. Frelsesarmeen stiller med julegryta, og de spiller også.

For å nevne noe.

Ekstra mye lys

Takket være 60.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Halden blir det ekstra mye lys på julemarkedet i år. Liv Lindskog er veldig takknemlig for den støtten. Lyssettingen gjør markedet mer koselig.

Mer enn marked

Turistsjef Liv Lindskog forteller det skjer mer. Nå kan du bli med på en gratis guidet tur.

Du møter ved juletreet utenfor turistkontorets linformasjon inne i festningen. Derfra går turen til Karl XII-støtta og Gyldenløve.

– Kle deg godt

– Alle bør kle seg godt. Vi håper på oppholdsvær og ikke for mye vind. I fjor besøkte ca. 8000 mennesker julemarkedet. Da var ikke været så bra. Året før var 8.500 her. Jeg synes det er imponerende med 8.000 mennesker. November er iskald. Folk kommer i strie strømmer. Det er fantastisk. Det er folkene som bidrar til å skape stemningen, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags