Julegateåpning i pøsende regnvær

JULEGATEÅPNING: Juletreet på Wiels plass lyste flott opp.

JULEGATEÅPNING: Juletreet på Wiels plass lyste flott opp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Regnværet gjorde sitt for å bremse julestemningen, men det var likevel mange folk i byen under torsdagens julegateåpning.

DEL

Det dårlige været gjorde ta de fleste som hadde tatt turen til julegateåpningen torsdag kveld, søkte til sentrene eller andre varme steder, men da fyrverkeriet fra festningen prydet himmelen og lysene på julegrana på Wiels plass ble tent, trosset mange regnværet for å få med seg det som for mange har blitt en fin tradisjon.

FULL KIRKE: Det var en fullsatt Immanuels kirke som fikk med seg konserten i samarbeid med Sammen for Halden.

FULL KIRKE: Det var en fullsatt Immanuels kirke som fikk med seg konserten i samarbeid med Sammen for Halden. Foto:

– Det sa pang!

Når HA tar turen innom Tista senter etter fyrverkeriet har nissen som tidligere på dagen hadde sittet og tatt imot ønsker fra barna, forlatt plassen sin. Flere benytter seg dermed av muligheten til å sette seg i den store nissestolen.

Her møter vi Kevin Kjenvik-Syversen (4) og mamma Arabella Kjenvik-Syversen, som kommer rett fra Wiels plass der de har fått med seg fyrverkeriet.

– Det sa pant! sier Kevin og viser ivrig med hendene hvordan fyrverkeriet så ut.

– Det smalt skikkelig på slutten der, og da skvatt han litt, forteller mamma, som tok med sønnen på julegateåpning selv om regnet øste ned.

PANG: Kevin Kjenvik-Syversen syntes det var gøy å se på fyrverkeri, men skvatt litt av smellene.

PANG: Kevin Kjenvik-Syversen syntes det var gøy å se på fyrverkeri, men skvatt litt av smellene. Foto:

– Kevin går i barnehagen, mens jeg jobber i barnehage. Så vi er vant med å være ute i regn for å si det sånn, sier Arabella.

– Jeg ønsker meg en panda

Tre andre barn som fikk prøve stolen til nissefar var Filippa Rønsen (9), Leon Rønsen (4) og Inger Sofie Helgestad Olsen (7). De hadde også vært på Tista senter tidligere på dagen, og gitt ønskene sine til nissen.

– Jeg sa til nissen at jeg ønsket meg et dyr. Og aller helst en hundevalp. Det spiller ikke noe rolle om det er en gutt eller jente, så det kan nissen bestemme selv, sier Filippa.

NISSESTOLEN: Inger Sofie Helgestad Olsen (7), Leon Rønsen (4) og Filippa Rønsen (7) fikk sitte i stolen til selveste julenissen.

NISSESTOLEN: Inger Sofie Helgestad Olsen (7), Leon Rønsen (4) og Filippa Rønsen (7) fikk sitte i stolen til selveste julenissen. Foto:

– Du må spørre hva jeg ønsker meg også, kommer det fra lillebror Leon.

– Jeg ønsker meg en panda. Den skal jeg ha med meg inn på rommet mitt og kose med, forteller han og smiler.

God stemning på mikrobryggeriet

På Halden Mikrobryggeri hadde de laget et eget julemarked i bakgården, og i bodene kunne man kjøpe blant annet mat, smykker, fuglekasser og luer. I baren kunne man som vanlig ta en tur innom å smake på øl eller bare varme seg.

– Jeg har tenkt på å lage et julemarked her en stund, og fikk med meg Anette Lillestrand på å lage et lite marked i bakgården. Nå har vi handlet inn juletre, satt opp boder og rett og slett lagd litt julestemning her også, forteller daglig leder for Halden Mikrobryggeri, Tommy Gjersøe.

JULEMARKED: Tommy Gjersøe laget sitt eget julemarked i bakgården til Halden Mikrobryggeri.

JULEMARKED: Tommy Gjersøe laget sitt eget julemarked i bakgården til Halden Mikrobryggeri. Foto:

Han har planer om å videreføre julemarkedet.

– Det er et prøveprosjekt i år, men jeg håper at vi kan få til en tradisjon her, og gjerne at vi kan ha en hel helg med marked. Det har vært mange innom her og gitt god respons hittil, så det blir garantert julemarked her også neste år, sier Gjersøe.

– Mye mer stemning her

Noen som var fornøyde med julemarkedet til mikrobryggeriet var Anita Gjessing og barnebarna Phillip Gjessing Lager (9), Lilly Gjessing (4) og Live Gjessing Støten (9).

– Jeg synes de har gjort det veldig fint her, og det er egentlig mye mer stemning her enn det er i gågata, mener Anita Gjessing.

JULEMARKED: Live Gjessing Støten (9), Lilly Gjessing (4) og Phillip Gjessing Lager (9) koste seg på julemarked.

JULEMARKED: Live Gjessing Støten (9), Lilly Gjessing (4) og Phillip Gjessing Lager (9) koste seg på julemarked. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken