Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg elsker å bake

Artikkelen er over 6 år gammel

Heidi Haukenes Karud ville lage en fin dåpskake til sønnen sin. Nå har hun eget kakebakefirma, blogg og nettsider. Hobby har blitt til jobb.

- Det startet da William ble født. Jeg ville lage en fin dåpskake. Leste masse kakeblogger på nettet, testet ut litt forskjellige teknikker og ble helt bitt av basillen, smiler Heidi Haukenes Karud.

Hobby ble jobb

Hun ble så bitt av basillen at kakebaking halvannet år etterpå har blitt jobben hennes. Sammen med mannen Petter Jacobsen flyttet hun i et hus på Valhall, hvor det var et ekstra kjøkken i kjelleren. Det har nå blitt hennes arbeidsplass.

-Jeg er egentlig førskolelærer og trivdes veldig godt med det, men jeg har alltid vært interessert i å bake og da jeg gikk hjemme med William var det mye fritid da han sov, så da bakte jeg kaker, sier hun.

Driver seriøst

Eter hvert fikk hun bestillinger på designkaker og bestemte seg for å satse.

- Jeg vil drive riktig, ordentlig og seriøst, derfor har jeg startet opp mitt eget firma, fastslår hun.

Etter å ha tenkt på det gjennom hele sommeren bestemte hun seg til slutt for å gå "all inn" og har tatt en pause fra jobben som førskolelærer for å drive med kakebaking på fulltid. Dette har vært en stor drøm for henne.

Støtte fra familien

- Da jeg skulle fortelle det til familien trodde jeg ikke de ville godta forslaget. Men de har støttet meg veldig. Det har også mannen min Petter gjort. De er veldig stort av han, for det er ikke så mye inntekter i startfasen. Men det er veldig gøy at alle har støttet meg på den måten. De ser gleden jeg har av det, forteller hun.

I tillegg til designkaker baker hun alt mulig annet. Til jul skal hun for eksempel bake kransekaker. HA får en smakebit og kan bekrefte at de smaker himmelsk.

Etter hvert håper hun å pusse opp kjøkkenet, slik at hun kan ha en sofagruppe og ta imot kunder gjennom egen inngang.

- Noe av det jeg liker er å ha nær kontakt med kundene, slik at vi sammen kommer fram til en skreddersydd kake som kunden blir fornøyd med. Jeg har fått tilbakemeldinger på at det er noe folk setter pris på, sier hun.

Så langt har hun fått utelukkende positive tilbakemeldinger.

Og faktisk så selger hun kaker til både Asker og Oslo.

Spennende

Jeg kommer jo fra Asker, men var gift med en patriotisk haldenser som ville hjem, ler hun, og fortsetter:

- Vi prøver å kombinere det slik at Petter tar med kaker innover når han jobber i Oslo. Jeg har blant annet levert tre kaker i samme område i Nydalen, så det sprer seg.

Til tross for gode tilbakemeldinger og at hun når ut til mange, er hun spent.

-Jeg er jo spent på om jeg klarer å leve av dette, og så lurer jeg litt på om det vil bli ensomt etter hvert. Da er det koselig med all planleggingen jeg har sammen med kundene. Da får jeg skravlet fra meg litt, ler hun.

Hun har både egen blogg og egen hjemmeside, Heidis Kaker, på nettet, i tillegg til at hun er på facebook.

Kommentarer til denne saken