Japansk pappfigur invaderer Halden

Her gjør Danbo-figuren seg klar til å male det omstridte Tista senter-bygget i rødt, blått og gult.

Her gjør Danbo-figuren seg klar til å male det omstridte Tista senter-bygget i rødt, blått og gult. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hva gjør denne 8 centimeter høye pappfiguren på Grenserittet, amcarfestival og kaffebar i Halden?

DEL

- Hehe. Den spiller hovedrollen i et prosjekt jeg har for å vise frem alle de kule tingene Halden har å by på, forteller Tord Nilsen, pappa til pappfiguren, som foreløpig verken har noe kjønn eller navn.

Danbo er en japansk pappfigur som er formet som en robot. Den dukket for første gang opp i tegneserien Yotsuba&! i 2006. Et år senere lanserte et japansk leketøysfirma en modell av papproboten, og siden den gang har den spredd seg i sosiale medier som en farsott.

Ble inspirert av #halden

Nå har den også kommet til Halden.

- Det er en fotogen, men knøttliten figur. Jeg fikk ideen etter satsingen på #halden, forteller Nilsen.

Selv har han bare en helt vanlig jobb, men da det ble snakk om #halden tenkte han på hva han selv kunne gjøre for å markedsføre byen sin.

Hvor dukker Danbo-figuren opp neste gang?

- Jeg har bare bodd i Halden i 12 år, men er veldig stolt av byen. I det siste har også mange yngre krefter klart å slå seg fram. Da tenker jeg for eksempel på Halden Mikrobryggeri, Brød og Vann og Vegetarfestivalen, sier Nilsen.

Foreløpig har Danbo-figuren satt personlig rekord i Grenserittet, vært på amcarfestival, kommet for sent til toget i Halden, tatt årets siste sommerbad på Kruseter, badet i kaffe på Pedalen kaffebar og malt Tista senteret i rødt, hvitt og blått.

- Han kommer til å dukke opp på mange flere spennende steder. Han skal blant annet på Vegetarfestivalen og Vann og Brød. I tillegg kommer han til å se nærmere på den flotte arkitekturen i Halden, avslører Nilsen.

Blir kjent med Halden på nytt

Den innflyttede haldenseren opplever på mange måter byen på nytt gjennom pappfiguren sin.

- Ja, jeg gjør det. Halden er en trivelig by som jeg nå hele tiden prøver å lære mer om. Det er nok mange som ikke er klar over hvor fin Halden er og tar den litt for gitt.

Hvis du vil få med deg hvor Danbo-figuren dukker opp neste gang i Halden, kan du følge Tord Nilsen på bildedelingsnettstedet Instagram.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags