Gå til sidens hovedinnhold

Denne gjengen var russ to år etter frigjøringen i 1945

Artikkelen er over 4 år gammel
Innsendt

I eldre tid var examen artium adgangseksamen til universitetet, og der ble den holdt. Men gymnasene vokste, flere ville ta avsluttende eksamen, og fra 1884 ble den derfor flyttet fra universitetet til den enkelte skole rundt om i de større byene.

Hvert år i juni pleier flere artiumskull å samles til jubileum i Halden, i alle fall 50, 40 og 25 år etter russetid og eksamen. Slik har det vært i år også.

HA har hatt omtale av 60 års-jubilantene. Lørdag 17. juni var det fest for 1947-kullet. For annen gang åpnet Thorkil og Inger Aschehoug sitt vakre hjem på Dyrendal for jubilantene. Denne gangen var det ni i alderen 89-91 år. Tre til lever, men var ikke i stand til å møte. Jubilantene kom fra Heggedal, Ski, Karlstad og Halden, og gjensynsgleden var større enn noen gang!

Vi har levd i mer enn 32.000 dager

Vertskapet ønsket velkommen på terrassen i strålende sol med blomster på alle kanter og utsikt til byen og festningen. Ved bordet holdt undertegnede velkomsttalen.

– Når vi fødes inn i denne verden, har vi ikke garanti for en eneste dag framover. Likevel har vi som er samlet her, fått leve i mer enn 32.000 dager. Det er en ufattelig stor livsgave som vi tar i mot med ydmykhet, glede og takknemlighet, og det skal være overskriften over vårt jubileum, ble det sagt.

På fotografiet er jubilantene samlet på terrassen på Bellevue i Dyrendal.    

Kommentarer til denne saken