(Fredriksstad Blad)

Det betyr at en kroneis koster kun 3,33 kroner. Kiwi og Rema 1000 følger opp. Samtidig selger Kiwi nå Isabella-is og Frisk-is til 2,60 kroner pr. stykk.

– Vi var først ute med å kutte til det nivået. Konkurranse er gøy, vi elsker lave priser og våre kunder og eiere kan være trygg de kan handle til lave hos oss, sier kjedesjef i Extra, Christian Hoel, til Nettavisen.

– Gir oss aldri

Kiwi kutter prisen tilsvarende for en sekspakning med kroneis fra Hennig-Olsen-is, mens Rema kutter tilsvarende for Geia-is.

– Vi gir oss aldri på pris og kutter selvfølgelig prisen på dette, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til Nettavisen.

Hun viser til at kroneisen fra før hadde vært billigere hos Kiwi.

– Vi har lenge vært billigere enn Extra på kroneis og i dag har vi satt den ned til 20 kroner for en sekspakning. Vi selger veldig mye is om dagen. Det henger sammen med det fine være, sier Arvin til Nettavisen.

Kiwi har dessuten kuttet prisen på Isabella-is og Friskis til 25,90 kroner. Det gir ispris på 2,59 kroner pr. stykk.

Også Rema kutter prisene på kroneis.

– Prisen er allerede kuttet, sier Stian Mårdalen, prisdirektør i Rema 1000, til Nettavisen.

Is er heller ikke det eneste det er priskrig på før 17. mai.

Blant annet er prisen på norske flagg kuttet til én krone i forkant av nasjonaldagen hos alle lavpriskjedene. Også kransekakeprisen er kuttet til 89 kroner hos de tre kjedene.