Endelig vann i fontena på Os

ENDELIG: Etter mange år renner det atter en gang vann i fontena på Rundingen på Os. Noen kaller også området Haneparken. Byens "nyeste" fontene kan se i parken ved Skomagerslottet.

ENDELIG: Etter mange år renner det atter en gang vann i fontena på Rundingen på Os. Noen kaller også området Haneparken. Byens "nyeste" fontene kan se i parken ved Skomagerslottet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

16. juli skrudde Irene Østnes i parkavdelingen endelig på vannet i fontena på Os.

DEL

Rundingen på Os. Haneparken. Kjært barn har mange navn. Uansett hva man kaller den lille parken nedenfor Skomagerslottet, så har fontena endelig blitt tatt i bruk på nytt etter å ha stått tom og ødelagt i mange år.

Har oppgradert hele parken

Det er kommunens parkavdeling med gartner Irene Østnes i spissen som har stått for arbeidet, skriver Halden kommune på sine nettsider.

Allerede i 2012 tegnet hun en plan over hvordan den lille parken kunne bli en perle igjen, og i 2018 kunne hun fullføre arbeidet ved å skru på vannet i fontenen.

Gjennom årenes løp har stiene og plassen ved hanestatuen blitt oppgradert, og fire nye benker som passer til stilen i parken, er plassert ut. Til sammen seks blomsterbed pryder området.

– Vi er kjempefornøyde med resultatet av det arbeidet vi har lagt ned her. Fontenen og bassenget sammen med krakkene i gammel stil gir stedet en god atmosfære, sier Østnes til kommunen.

Universelt utformet

Den opprinnelige fontenen var bygd opp av småsten stablet på hverandre. I dag er det strengere krav til sikkerhet for å unngå at noen klatrer på fontene og får stenene over seg.

Dagens fontene har derfor et litt annet utseende, men er fortsatt laget av smågatesten slik som den opprinnelige fontenen var.

Kommunen opplyser at parken er universelt utformet fram til trappene opp fra parken til Lektor Adlers gate og baksiden av Skomagerslottet.

Ved trappene finnes det en sti på hver side, og den ene stien skal ifølge planen asfalteres til høsten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags