- Årsaken er at Oslo Kino som HaldenKino er en del av betaler en veldig høy filmleie til UIP i forhold til for eksempel kinoen i Bergen. Enda Bergen Kino ikke er langt unna like høye besøkstall som Oslo Kino, forklarer Clas Lucky Eriksen som drifter Halden Kino.

- Vi betaler den høyeste summen i hele landet. At små lokale kinoer skal betale mindre er greit, men de store byene, som for eksempel i Bergen, så mener vi at det ikke er riktig at vi skal måtte dra lasset og betale så mye mer som det vi gjør i dag, sier han.

Prisen på film leie blir forhandlet frem ved hver film og kan variere, men Oslo ligger ofte med flere prosenttall over de andre store kinoene i landet. utover det kan ikke Eriksen si noe mer om hvor stort beløp det er snakk om.

Tror konflikten løser seg snart

På grunn av denne konflikten har de boikottet den siste Transformers filmen, så publikum i både Halden, Oslo, Asker, Askim, Hønefoss, Kilden i Tønsberg, Kristiansund, Ålesund og Verdal vil ikke får muligheten til å se den.

- Dette gjør vi for å presse frem en bedre avtale, forklarer Clas Lucky Eriksen.

- Vi har jo reklamert for filmen fordi vi trodde forhandlingene ville være i boks innen premiere helgen, men det skjedde ikke.

- Når det er sakt så tror jeg ikke det er lenge til vi får det til, når UIP ser konsekvensene, og da vil vi selvfølgelig sette den opp.

Til alle som hadde gledet seg til filmen er det en trøst at den fortsatt kan sees i Sarpsborg og Fredrikstad.

- Vi beklager dette, sier han.

Fortvil ikke for mye

Heldigvis er det premiere på "Dawn of the Planet of the Apes " neste helg som mange venter på.

Ikke nok med det, Clas Lucky Eriksen har enda en godbit på lur.

- 9. august skal vi før premiere på den norske filmen "Børning". Da er det Grensetreff i byen og vi får flere av hoved skuespillerne på besøk og flere av bilene som ble brukt i filmen blir utstilt, forteller han.

- Trondheim ville ha skuespillerne til seg samme datoen, men de ville heller til Halden, forteller han glad.