– For meg som festivalsjef er det godt å se at folk som kommer på festivalen vår koser seg. Det er jo det vi håper på når vi legger ned den innsatsen som vi gjør i forkant, sier Økern-Klevmo.

– Har gått i ett

Det er tredje gang Iddefjorden Stenhoggerfestival blir arrangert, men andre gang stedet er Ystehede. I fjor var det Krokstrand på svenskesiden som var vertskap, men i år var festivalen tilbake der den startet for to år siden.

Og det å arrangere festival er ikke bare bare, uansett om det heter Stenhoggerfestivalen eller Tons of Rock.

– Det har virkelig gått i ett de siste dagene. Det dukker hele tiden opp småting som må fikses, og i går hadde jeg vel 50 anrop på telefon som hadde med festivalen å gjøre. Så det er klart at det er godt når det blir vellykket.

Når det gjelder framtida til festivalen, er sjefen trygg på at det blir flere år med Iddefjorden Stenhoggerfestival.

– Jeg tror absolutt det er en framtid for denne festivalen. Vi har lært mye fra de to årene vi har arrangert nå, og egentlig gjort mye likt. Men det kan hende vi får nye ideer etter hvert, men så langt har konseptet vi har kjørt fungert bra, sier Økern-Klevmo.

Idyllisk festivalplass

Det var hvert fall liten tvil om at de som hadde tatt turen til Ystehede koste seg med både forestillingen «Granittliv», god mat og fint vær idyllisk plass.

– Det er jo det perfekte sted å ha en festival på, og for oss som bor her er det viktig å ha slike tilbud, mener Sandra Mutean.

Hun og samboeren Jon Peder Ottersen bor selv på Ystehede, og var også til stede da festivalen ble arrangert for to år siden.

– Det har blitt en flott festival, som vi håper skal fortsette i flere år framover, er de enige om.