Gå til sidens hovedinnhold

Hermine er tilbake i flokken etter rehab i Bærum

Har du hørt om sauen Hermine som dro til seters for å gjøre seg fet på Frognerseteren?

Artikkelen er over 3 år gammel

Sauen, Hermine, er kjent for flere hundre mennesker. Hun har blitt sett på både fotballkamper, kunstutstillinger, i 17. mai-tog og i Slottsparken. Gjerne sammen med puddelen, Hedvig, som var skremmende lik.

Har 32 sauer på Idd

Hermine er en del av saueflokken til Hanne Røed på Voll Gård på Idd. Men, da Hermine falt og skadet benet stygt, hadde hun ikke annet valg enn å sende henne til en forstadshage i Bærum.

– En sau gir fort opp, og hun hadde ikke levd i dag om det ikke var for kusina mi, Hege, som har stelt med henne, forteller Hanne Røed.

 

Bildeserie

Sauen Hermine

En solskinnshistorie

Røed står midt i saueflokken og holder Hermine i armene. Det er tydelig at hun har savnet henne mens hun har vært borte.

– Det er virkelig en solskinnshistorie. Hege Hauland Nilsen bor i Bærum og hadde tid og kapasitet til å pleie Hermine da hun hoppet rundt på tre ben. Hermine har bodd inne sammen med Hege og hennes dyr.

Hege har to hunder, tre katter og fem karper.

Etter Hermine falt, måtte Røed og Haugland Nilsen forbinde benet og stelle henne hver dag. Hermine måtte ha på bleie inne og ble på en måte Haugland Nilsens spedbarn.

– Det å ha Hermine i huset har vært vårens vakreste eventyr. Hun er et nydelig og tillitsfullt vesen. Ikke redd for noe så lenge jeg ikke var redd og vi har tatt henne med på mye etter hvert da jeg skjønte at det gikk fint, forteller Haugland Nilsen.

 

Har besøkt Slottsparken

Hermine har blant annet vært med på fotballkamper, kunstutstillinger, Allsang på Grensen og slappet av i Slottsparken. I tillegg har Sølvguttene og Bærum Pikekor sunget spesielt for Hermine.

– Siste turen vi var på for to uker siden med Bygdøyfergen. Det er jo mange voksne som lurte på om de så det de trodde. Det er jo ikke vanlig å ha med en sau på ferjen, toget eller på bussen. Vi dro også til seters for å gjøre oss fete på Frognerseteren og da kom hele personalet ut for å hilse på den spesielle gjesten. Vi har også vært på søndagsskole for å vise hvordan det var å være en bortkommen sau, forteller Haugland Nilsen.

For tre uker siden ble Hermines ben erklært frisk, og hun fikk komme hjem til Idd. Og er nå igjen sammen med flokken.

– Hun har vokst opp i en forstadshage i Bærum, og nå er hun blitt en del av flokken igjen. Det er så flott, sier Røed.

 

Gledet mange

Hun forteller at Hermine har gledet hundrevis av mennesker og er en helt spesiell sau.

– Hermine har gledet mange mennesker. Vi har blant annet besøkt en ung kvinne som er lam, vært i 17. mai-toget i Asker hvor ordføreren gikk ut av toget for å hilse på Hermine. Det virker som om når det kommer et lite lam så åpner folk seg, forteller hun.

Haugland Nilsen forteller det blir et savn hjemme i Bærum.

– Jeg savner henne. Hun visste nøyaktig hvor jeg var i huset. Sto utenfor vinduet der jeg var og tittet inn eller sa «bæ». Men dessverre er hun for stor til å være hos meg nå. Og jeg syns vi har gjort den beste jobben med å klare å få henne inn i flokken igjen. Ellers hadde prosjektet vært mislykket. Dyrehospitalet på Kolsås hjalp med å følge opp helsa hennes og tok røntgen to ganger for å se at det grodde fint. De var imponert over Hannes oppbinding som ar helt riktig i forhold til bruddet, sier Haugland Nilsen.

Hun skal allerede besøke Hermine til uka.

– Jeg har aldri vært så mye i Halden som jeg er nå, ler hun.

Kommentarer til denne saken