Gå til sidens hovedinnhold

Hva bør den nye barneskolen hete?

Artikkelen er over 4 år gammel

Høsten 2018 er det planlagt at den nye barneskolen på Iddesida skal stå ferdig. Skolen samler elever som tidligere soknet til Iddevang, Øberg og Folkvang skoler.

I arbeidet med å spare penger og mens de ventet på ny barneskole slo Halden kommune sammen Iddevang og Øberg skoler til Idd skole i lokalene til Øberg skole.

Planen innebærer også at Folkvang skole skal innlemmes i den nye skolen.

Ikke Idd skole?

Skolesjef Else-Grethe Mathisen forteller at man er godt i gang med å fylle skolen med innhold, og utvalgsleder Roar Lund har ingen grunn til å tro at framdriftsplanen i byggeprosjektet ikke skal holde.

Dermed ligger det meste til rette for åpning av ny barneskole på Iddesida i august 2018.

Det som ikke er helt avklart ennå, er hva den nye skolen skal hete.

 

Da Iddevang og Øberg ble slått sammen, var det naturlig å velge navnet Idd skole for å likestille skolene.

Et nytt og unikt navn

Nå snakker skoleadministrasjonen og ledelsen ved Folkvang og Idd skoler om et helt nytt navn for skolen man skal starte å bygge i juni i år.

Hittil har den blitt kalt Nye Idd skole, men kommunalsjef Else-Grethe Mathisen, rektor AnnHelen Adler Johannesson på Folkvang og rektor Jostein Stø på Idd leker med et annet navn.

– Vi snakker om «skolen ved Risum» fordi det forteller mer om hvor skolen befinner seg. Og når naboen heter Risum ungdomsskole, så kanskje Risum barneskole vil kunne være passende? spør de.

Kommentarer til denne saken