Overnattet på gulvet i Idd kirke: – Det var litt skummelt

LYS VÅKNE: Til tross for litt lite søvn gjennom natten, var Håkon Gjøsund (t.v.) og Jonas Øisjøfoss Nilsen lys våkne og pratet i vei da HA var på besøk.

LYS VÅKNE: Til tross for litt lite søvn gjennom natten, var Håkon Gjøsund (t.v.) og Jonas Øisjøfoss Nilsen lys våkne og pratet i vei da HA var på besøk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sammen med ti andre sjetteklassinger tilbragte Jonas Øisjøfoss Nilsen og Håkon Gjøsund natt til søndag i kirken.

DEL

– Det var både skummelt og morsomt å overnatte i en kirke, sier Jonas.

Han våknet noen ganger i løpet av natten og lå og lyttet etter lyder.

– Jeg trodde kanskje jeg hørte noe fra fra gravene eller noe. Og da jeg måtte på do, hadde jeg med meg lommelykt. Det ga en enda skumlere følelse, forteller han.

Kompisen Håkon er enig.

– Jeg var også på do, og da var det litt sånn skummelt lys som det er i skumle filmer, sier han.

Lys Våken siden 2010

Men de to vennene fra Folkvang (Jonas) og Hjortsberg (Håkon) bærer ikke preg av nattens skumle overnattingssted. De prater i vei om alt de har gjort og hvor morsomt de har hatt det på Lys Våken.

Overnattingsarrangementet Lys Våken er del av trosopplæringen i Den norske kirke, og i Halden har det vært gjennomført i flere av byens kirker hver år siden 2010.

I år var det 12 sjetteklassinger, seks av årets konfirmanter i Idd kirke, to ungdomsledere, tre englevakter (foreldre som er medhjelpere, journ.anm.) og tre voksenledere som bidro i Idd kirke for å arrangere Lys Våken.

OVERNATTET I KIRKEN: Idd kirke fungerte som sovesal for 12 sjetteklassinger, seks konfirmanter og to ledere. I tillegg delte fire foreldre natten mellom seg som brannvakter.

OVERNATTET I KIRKEN: Idd kirke fungerte som sovesal for 12 sjetteklassinger, seks konfirmanter og to ledere. I tillegg delte fire foreldre natten mellom seg som brannvakter. Foto:

Film og godis

Søndag morgen er det frokosttid da HA kommer innom. Ingrid Forsth-Svensson, Sanna Marie Strøm, Tuva Linette Renstrøm, Nora Mathilde Heggstad Hoffstrøm, Sofie Aadahl Butt, Eline Myklestad (Hjortsberg skole) og Thea Marie Elverhøi går på sjette trinn på Idd skole og har kost seg i løpet av timene i Idd kirke.

– Det har vært veldig gøy og koselig. Vi har vært på kirkesafari og lært om de ulike rommene i kirken, og vi har øvd på skuespill og sang som vi skal vise fram på gudstjenesten i dag, forteller jentene.

De har også sett film, spist pizza og fått godteri.

– Vi så film om Josef på storskjerm inne i kirken, forteller venninnene.

HARKOST SEG: F.v. Ingrid Forsth-Svensson, Sanna Marie Strøm, Tuva Linette Renstrøm, Martin Brække. Foran f.h. Nora Mathilde Heggstad Hoffstrøm, Sofie Aadahl Butt, Eline Myklestad og Thea Marie Elverhøi.

HARKOST SEG: F.v. Ingrid Forsth-Svensson, Sanna Marie Strøm, Tuva Linette Renstrøm, Martin Brække. Foran f.h. Nora Mathilde Heggstad Hoffstrøm, Sofie Aadahl Butt, Eline Myklestad og Thea Marie Elverhøi. Foto:

Konfirmantene hjalp til

Ungdomsprest Martin Lund er en av dem som har tilbragt lørdagskvelden, natt til søndag og søndag morgen og formiddag med sjetteklassingene.

– Det er en veldig fin gjeng å være sammen med. De er ivrige og deltar i opplegget. Vi er priveligerte som får lov til å være sammen med så flotte barn, sier han.

Blant medhjelperne var seks jenter som står til konfirmasjon i Idd kirke våren 2018: Emma Prang, Mathea Bukholm, Helene Damgaard, Anne Finstad og Emma Gärtner. I tillegg var Martin Brække, konfirmant våren 2017, med.

De hjalp til med å arrangere og var sammen med sjetteklassingene.

– Lys Våken er en naturlig oppfølging av dåpen og en måte å lære barna om Jesus og kirken på, forklarer Lund.

FROKOST: Uten mat og drikke, duger helten ikke. Ruby Alasawaf (t.v.) og Amalie Skjelle Angel passer på å spise godt før søndagens program startet.

FROKOST: Uten mat og drikke, duger helten ikke. Ruby Alasawaf (t.v.) og Amalie Skjelle Angel passer på å spise godt før søndagens program startet. Foto:

VOKSENLEDERE: F.v. Ida Elverhøi som var englevakt (foreldrevakt, journ.anm.), Marit Gjerlaug fra trosopplæringsrådet og kateket Ragna Ristesund Hult som har hovedansvaret for trosopplæringen i meninghetene i Halden.

VOKSENLEDERE: F.v. Ida Elverhøi som var englevakt (foreldrevakt, journ.anm.), Marit Gjerlaug fra trosopplæringsrådet og kateket Ragna Ristesund Hult som har hovedansvaret for trosopplæringen i meninghetene i Halden. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags