(Moss Avis)

– Første gang jeg så rådyret var for en drøy uke siden, men siden har jeg sett både det og de to kalvene flere ganger, sier Rønstad til Moss Avis.

Både han og naboene følger nærmest daglig rådyret med posen rundt halsen, der det spiser seg gjennom rosebuskene i hagene i Myratstubben i Hvitsten.

– Jeg er helt sikker på at det er en potetgullpose det har rundt halsen, selv om viltnemda mener noe annet. Jeg har jo tross alt sett rådyret på et par meters hold, sier Rønstad.

Til Aftenposten uttaler nemlig Vidar Holthe, viltansvarlig i Vestby kommune, at han tror det er en pose fra at hagesenter rådyret har fått rundt halsen.

– Den har vært uheldig og fått posen tredd over hodet. Det er dessverre ingen mulighet å fange den, og det er en betydelig risiko for at det kan gå galt hvis vi bedøver den, sier Holthe til Aftenposten.

Ikke så bekymret

– Jeg tror at posen kommer til å løsne etter hvert, men dette er et eksempel på konsekvensene av plast og søppel i naturen. Hadde det vært en tett pose den hadde fått over hodet, kunne det jo gått mye verre, sier Rønstad.

Han understreker at både rådyret og kalvene ser ut til å være i fin form, og er ikke så bekymret for at posen skal bli sittende permanent rundt halsen på dyret.

– Når det ser ut til å gå så bra som det tross alt gjør, er det jo egentlig et litt artig syn, konstaterer Rønstad – som er vant til å få besøk av både elg, grevling og altså rådyr i hagen.