– Endelig båter på vannet

– LENGE SIDEN: Flott vær på sjøen på Langfredag, melder mannskapet på redningsskøyta Horn Rescue. Bildet er tatt ved Humlungen, sør for Skjærhalden.

– LENGE SIDEN: Flott vær på sjøen på Langfredag, melder mannskapet på redningsskøyta Horn Rescue. Bildet er tatt ved Humlungen, sør for Skjærhalden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Pass på å ha dieselfilter og varme klær, lyder rådet til båtfolket fra redningsskøytas mannskap på Hvaler.

DEL

(Fredriksstad Blad) Maskinist Anders Ödman og øvrig mannskap om bord i redningsskøyta Horn Rescue var på vei mot Engelsviken ved 13.30-tiden i dag Langfredag, da Ödman bare måtte ta et bilde:

– Tidlig påske, men utrolig fint vær så det er mange båter ute på havet i dag. Det er lenge siden, skrev Ödman i Twitter-meldingen som ble lagt ut.

På vei til Engelsviken

Til Fredriksstad Blad sier maskinisten at de er på vei til et dykk i Engelsviken. Det er en båt som trolig har fått tau i propellen.

Så langt har det vært en ganske rolig Langfredag. Redningsskøyta ble tilkalt til en leteaksjon i Skjeberg, men rakk aldri å bistå før den forsvunne personen var kommet til rette.

– Deretter har det vært litt trim, opplyser Ödman med en liten latter.

– Og nå er vi på vei til Engelsviken.

– Bader med drakt

Han forteller at det er veldig fint ute på vannet, ingen bølger og ikke mer enn en halv plussgrad i vannet.

– Men jeg bader ikke uten drakt, forsikrer Ödman.

Hans viktigste råd til båtfolket nå, er å huske å rense dieselfilter og ha på seg varme klær – for det er som nevnt fortsatt kaldt i vannet.

Så langt i 2018 har det ikke vært noen alvorlige hendelser i den lokale skjærgården utenfor Hvaler og Fredrikstad.

Døgn-beredskap

– I påsken har vi vanlig beredskap døgnet rundt i Skjærhalden, sier Ödman, og legger til at de i tillegg samarbeider med den svenske Sjöräddningens folk i Strömstad og det frivillige sjøredningskorpset i Moss.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken