Kommunen: – Ikke lov å parkere her. Ap: – Ikke vår jobb å ta fra folk parkeringsplasser

Esso-tomta forblir sperret.

Esso-tomta forblir sperret. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det sa Arbeiderpartiets Arve Sigmundstad da han begrunnet sin forespørsel om Esso-tomta under hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø tirsdag.

DEL

Halden kommune overtar Esso-tomta formelt 29. november.

Kommunen har fått fullmakt av Esso til å sperre tomta eller eventuelt skilte med parkering forbudt før denne formelle overtakelsesdatoen. Tomta ble kort tid etter sperret av.

Det berørte mange som brukte bensinstasjonstomta som gratis parkeringsplass.

38 biler sto parkert på tomta den dagen HA besøkte området før den fysiske sperringen kom.

38 biler sto parkert på tomta den dagen HA besøkte området før den fysiske sperringen kom. Foto:

– Travelt

Han sa blant annet i utvalget: – Jeg har med en viss forundring registrert at kommunen fikk det travelt med å få stengt av Esso-tomta. Så vidt jeg har forstått er det fordi man ikke likte at folk parkerte der. Det kan ikke være vår jobb å ta fra folk parkeringsplasser.

Sigmundstad er opptatt at det skal være liv og røre på Nordsiden av byen, og parkering på Esso-tomta ville vært en håndsrekning for dem som driver virksomheter med tanke på julehandelen som kommer.

Ikke regulert

Utvalgsleder Terje Lie minnet i sitt svar på forespørselen om at den tomta ikke er regulert til parkering. Kommunen må følge bestemmelsene, som alle andre.

– Hva kommunen ønsker med tomta i framtida er en annen sak. Jeg vil overlate til administrasjonen å vurdere bruk av tomta og regulere til formål den er tenkt til, sa han.

– Ikke bevisst

Kommunalsjef Ulf Elliingsen opplyste under møtet at overtakelsen av tomta ble senere enn det som opprinnelig var avtalt. Esso flyttet på overtakelsesdatoen til senere, og da ble det klargjort at kommunen før den nye datoen kunne forholde seg til avtalens punkter.

– Vi har ikke bevisst bedt om å få sperre tomta før overtagelse, sa han til utvalgets medlemmer.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags