Gå til sidens hovedinnhold

– Sett av denne datoen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er særlig én dato Handel i Halden håper haldenserne merker godt av i kalenderen.

– Lørdag 24. september er det klart for det årlige høstmarkedet i sentrum. Samme helg er det marked på Rød Herregård, så her har folk en flott mulighet til å kombinere to arrangement som skaper liv og røre flere steder i byen, reklamerer Elisabeth Grimsrud og Inger Geitle Midttun.

Håper på mange boder

De representerer henholdsvis Handel i Halden og Halden Turist og er to aktører som samarbeider mye om å få til det beste for byen.

– Visit Halden har lederrollen i arrangementsprosjektet til Visit Østfold og har et stort nettverk av medlemmer og interessenter som kan være aktuelle for høstmarkedet i sentrum, forklarer Midttun.

Det er ikke første gang de to aktørene drar nytte av hverandres nettverk og medlemslister, og Grimsrud håper på mange boder og aktiviteter i Storgata under høstmarkedet.

– Det kan være alt fra privatpersoner som har laget syltetøy fra epler i hagen til kommersielle aktører som selger fabrikkproduserte varer, sier hun.

Liv og røre

– Det er også plass til idrettslag eller andre som ønsker å ha aktiviteter i sentrum. Tidligere år har barna for eksempel kunnet prøve skuddfoten eller kastearmen, forteller Grimsrud videre.

Temaet for markedet er «smak og sans» og her håper arrangøren at særlig restaurantbransjen i Halden kan ta utfordringen med å flytte ut i gata.

– Det skaper mye mer liv og røre når så mange som mulig deltar og tar med virksomheten sin ut. Men det skal så klart være lønnsomt for aktørene, så vi forventer ikke at man skal flytte ut på gateplan for enhver pris. Det gjelder å være kreativ og se mulighetene, sier Grimsrud.

Minibondegård

Hele programmet er ikke klart ennå, men åpen brannstasjon på Wiels plass og en minibondegård i Busterudparken er innslag som ifølge arrangøren har vært veldig populære tidligere år.

– Vi vil lage aktiviteter for barna og skape hyggelige møteplasser for foreldrene, sier Grimsrud.

Kommentarer til denne saken