Flytter brannstasjonen ut på gata til lørdag

Artikkelen er over 3 år gammel

I år får ikke barna gå inn på brannstasjon på grunn av fysiske forhold.

DEL

Lørdag 23. september arrangeres det Høstmarked i Halden. I den anledning har også Halden brannstasjon åpen dag, i tradisjonens tro.

– Vi er heldige med at høstmarkedet faller samtidig som den nasjonale dagen for åpne brannstasjoner, forteller Else-Marie Andersen Guldahl fra Handel i Halden.

For dårlig stand

Tidligere har de som besøker brannstasjonen fått lov å gå inn på området. Nå er stasjonen i så dårlig stand at de må sperre av området på lørdag.

– I år blir det ingen åpen dag på selve brannstasjonen da vi ikke har anledning til å ta med barn inn på området med de fysiske forholdene som er nå, forteller Lars Frode Bjørk fra Halden brannvesen.

Halden har for en stund siden startet en prosess for å få bygget en ny brannstasjon i byen, men den ble utsatt da posisjonen i Halden bestemte seg for å utlyse en ny anbudskonkurranse for brannstasjon da de ikke var fornøyd med at kun Remmen sto igjen som et alternativ.

I mellomtida har forholdene ved brannstasjonen i Halden blitt verre.

Sperrer av området

Dermed kommer de til å flytte ut til parkeringsplassen ved siden av brannstasjonen.

– Vi kommer til å sette fram tydelige skilt, så folk vet hvor vi er, sier Bjørk.

Han legger vekt på at foreldre må ta ansvar for at barna ikke går inn på avsperret område.

– Det er viktig for oss at alle forstår at de må respektere sperringene vi setter opp. Det er rett og slett farlig for folk å ferdes inne på brannstasjonen. Pass på at ungene holder seg på utsiden av sperrene, sier Bjørk.

Ellers blir det vanlige aktiviteter på Åpen brannstasjon. Selv om den er utendørs.

– Åpen brannstasjon er en utrolig artig dag for alle, og i hvert fall for barna. Vi kommer til å ha kunnskapsløype, dele ut brannhjelmer og ungene får se bilene og utstyret, sier han.

Lars Frode Bjørk fra Halden brannvesen forteller at tilstanden på Halden brannstasjon er så dårlig at de må flytte åpen dag ut til parkeringsplassen.

Lars Frode Bjørk fra Halden brannvesen forteller at tilstanden på Halden brannstasjon er så dårlig at de må flytte åpen dag ut til parkeringsplassen. Foto:

Brannøvelser

I en pressemelding forteller Halden brannvesen at tre av fire familier har aldri hatt brannøvelse hjemme.

– Brannsikkerhet i hjemmet er hovedtema på lørdag. Vi ønsker å få på plass en vegg så folk kan øve seg på å slukke brann med brannslukningsapparat, sier han.

Åpen brannstasjon er over hele landet på lørdag, hvor rundt 350 brannstasjoner deltar.

– Det har blitt en fin tradisjon å ha sammen med høstmarkedet i Halden. Det gir oss en fin mulighet til å formidle brannforebyggende budskaper til familier i byen, sier Bjørk.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken