- Nå ligger alt til rette for at studenter som ønsker seg leilighet, får det her i Halden.

Det sier avdelingsleder for bolig og eiendom, Dag Lislerud Midtfjeld, i Studentsamskipnaden for Østfold (SiØ).

144 nye leiligheter

Totalt er det nå 370 studentleiligheter.

– I sommer ble Remmen-prosjektet ferdigstilt med 144 nye studentleiligheter pluss 16 rehabiliterte leiligheter i en tidligere studentbolig fra 1974, forteller Lislerud Midtfjeld.

Han opplyser at alle leilighetene er bygd som kollektiv, mens de 210 leilighetene som ble tatt i bruk i fjor er en blanding av kollektiv, enkle leiligheter og parleiligheter.

– I alle fire blokkene er det noen leiligheter som er tilpasset for handikappede. De har større bad og sengeplass enn standardrommene, sier han.

De to første høyhusene ble fullbelagt i fjor.

– Med to nye hus og 144 nye studentleiligheter har vi fortsatt ledige leiligheter, men det fylles nok opp utover i august, sier Dag Lislerud Midtfjeld.

Flere bor i Halden

Han opplyser at det har spredd seg i studentmiljøet at det er fine leiligheter på Remmen.

– I tillegg betyr nærheten til høyskolen mye. Det er stadig flere som velger å bo her i stedet for å pendle hver dag fra og til nabokommunene sier han.

Boligsjefen i SiØ er stolt over å tilby studentene en stor variasjon av leiligheter.

– Det å ha dette tilbudet er veldig morsomt, sier han.

I studentsamskipnaden har det vært viktig å bygge boligene nær campus.

– Det skaper et mer intimt studentmiljø, sier Dag Lislerud Midtfjeld.

Kollektiv for 16

Han viser fram 2. etasje i ett av de nyeste høyhusene.

– Her er det helt nytt til studentene som kommer. I hver ende med store vinduer og bra utsikt er det henholdsvis felles stue og spiseplass, sier han.

I midten er det kjøkken og åtte leiligheter i kollektivet.

– Kjøkkenet har to komfyrer, to mikrobølgeovner og to oppvaskmaskiner. Det er fire kjøle- og fryseskap som to og to studenter deler, mens studentene har sitt eget skap på kjøkkenet, sier Lislerud Midtfjeld.

VIDEO: Klikk på filmen under for å se hvor flott det har blitt på Remmen (Saken fortsetter under videoen)

Boligsjefen viser fram leilighetene, som består av et rom med seng og arbeidsplass med internett samt rom med dusj, vask og toalett.

– Med 2,70 meter til taket er det ekstra skapplass, sier han.

Han tillegger at det mellom de fire etasjene er både trapper og heis. I hver etasje er det røkvarslere og sprinkleranlegg, mens jordvarme og ventilasjonsanlegg sørger for innemiljø.

– Dessuten er det en kran med kokende vann for unngå vannkokere og spare energi. I hver leilighet er det fransk balkong, sier han.

Felles uteanlegg

Ute er det sådd og plantet epletrær og busker samt asfaltert og laget trapper med granitt.

– Vi har også laget en flott felles uteanlegg med stor platting, grill, sitteplasser og regnskur. I tillegg er det eget skur til sykkelparkering, mens avfallsdunker er gravd ned bakken og opptar liten plass. I det ene høyhuset er det vaskeri med fem vaskemaskiner, sier Dag Lislerud Midtfjeld.