(Side3): Det er den engelske sex- og kjærlighetseksperten Dr. Pam Spurr som nå avslører seks tegn som kan tyde på at et menneske er avhengig av sex.

Til den engelske avisa The Sun ramser hun nå opp de seks tegnene så vel som en rekke løsninger på hvordan du kan komme over denne intime avhengigheten.

1. Du bruker sex som et våpen.

Frykter du at kjæresten har sex når dere har en pause i forholdet? Svarer du ved å ha sex med noen under pause? Vel, når du bruker sex for å ta igjen på din utkårede så er dette et tegn på at du er avhengig, ifølge Dr. Spurr.

2. Sex hjelper deg med å lege negative følelser

Noen mennesker kan kun glemme de vanskelige tidene og problemene i deres ved å ha sex. Det er den eneste måten de kan koble ut, mener Dr. Spurr. Å selvmedisinere seksuelt er enda et tegn på at du er avhengig.

3. Sex får deg til å føle deg levende

Sex får deg til å føle deg i live. Det er faktisk den eneste tingen som får deg til å føle noe som helst. Dette kan, ifølge Dr. Spurr, tyde på at du lider av lidenskapsavhengighet som kun kan mettes ved sex. Dette kan igjen lede til korte forhold som dør ut så fort lidenskapen forsvinner.

4. Du er elsker seksuell risiko

Du har funnet ut at du får en adrenalinkick ved å ha risikofylt sex. Dette kan være alt fra å være utro til å ha ubeskyttet sex med en ukjent, mener Dr. Spurr. Til slutt blir risken større og større, og du gjør det som følger av kicket det gir.

5. Du holder din seksuelle aktivitet hemmelig

Å ikke fortelle selv din nærmeste venn hva du holder på med i sengehalmen kan være et tegn på sexavhengighet, mener Dr. Spurr. Dette kan være som følger av at du skammer deg, og at du omsider føler at du holder inne en hemmelighet som blir større og større.

6. Du bruker penger du ikke har

Du betaler for sex såpass mye at du står i gjeld. Du føler at du må betale for seksuelle tjenester, selv om du egentlig ikke har penger. Gjør du dette, kan du fort vært sexavhengig, ifølge Dr. Spurr.

Men frykt ikke, for Dr. Spurr forteller også The Sun om hvordan man kan overkomme avhengigheten:

1. Åpne deg for noen du stoler på. Hemmeligheter gjør deg syk, så å åpne seg hjelper.

2. Kontakt en organisasjon som hjelper anonyme sexavhengige. Eller snakk med fastlegen din om problemet.

3. Ta hver dag som den kommer. Start dagen med en forventning om at du skal holde deg unna problematisk seksuell oppførsel.

4. Prøv å finne løsninger på problemene i livet uten å ha sex.

5. Hold deg unna alkohol og narkotika, som gjerne er første steg mot dumme seksuelle valg.